Středočeští politici: Úmrtí Havla je nenahraditelnou ztrátou

18.12.2011 18:51

Úmrtí bývalého prezidenta Václava Havla je nenahraditelnou ztrátou pro celou republiku, shodli se středočeští politici. Hejtman David Rath (ČSSD) ČTK sdělil, že byl nejznámějším a nejvýznamnějším Čechem.

Středočeští politici: Úmrtí Havla je nenahraditelnou ztrátou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Podle mladoboleslavského primátora a možného Rathova protikandidáta v příštích krajských volbách Raduana Nwelatiho (ODS) byl a je jedním ze symbolů demokracie a svobody. Na úmrtí bývalého prezidenta reagovaly některé radnice. Například v Mladé Boleslavi byl vyvěšen černý prapor, na hradě Karlštejně visí na znamení smutku vlajky na půl žerdi.

Největší Čech

"Odešel člověk, který pro pověst naší země v zahraničí udělal velmi mnoho. Dá se říci, že je nejznámějším a nejvýznamnějším Čechem, navíc si jej váží světové celebrity," napsal v textové zprávě ČTK Rath. Podle něj se "nikdo z nás" nedočká osobnosti s podobnou mezinárodní prestiží.

Nwelati označil úmrtí Havla za nenahraditelnou ztrátu pro český stát. "Václav Havel byl a je jedním ze symbolů demokracie a svobody pro český národ také i z celosvětového měřítka. I když jsem nemusel souhlasit se všemi jeho názory, tak si Václava Havla velice vážím a jeho úmrtí mě hluboce zasáhlo," uvedl Nwelati.


 

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…