Studenti se na Langera těšili marně. Je to prý "repelent na voliče"

15.04.2010 8:56

Petr Nečas je pro návrat Klause do ODS. V Ivanovi Langerovi problém nevidí. Místopředseda nejsilnější pravicové strany prezentoval své názory před olomouckými studenty. Olomoucký kraj navštívil bez toho, aby zde oficiálně mluvil se svými spolustraníky právě o Langerovi. Místo toho se setkal se studenty, podnikateli a navštívil přerovskou Meoptu. Doprovod mu zpočátku dělal právě Langer.

Studenti se na Langera těšili marně. Je to prý "repelent na voliče"

„Byl bych nakloněn návratu Václava Klause do ODS. Naše strana se ho nikdy nezřekla, tam problém nevidím. Je to čistě na jeho rozhodnutí," odpovídá Petr Nečas ne jeden ze studentských dotazů v aule olomoucké univerzity. Je to již druhá debata se studenty, tu první absolvoval dopoledne na půdě Vysoké školy logistiky v Přerově.

Více: Fotogalerie - Nečas a Langer besedovali se studenty

Druhá část dotazu ale pro nového lídra moc příjemná není, musí odpovědět, proč ODS „v pondělí promarnila příležitost zbavit se Langera a Béma." „Určitě vám neuniklo, že Ivan Langer chce zveřejnění celého spisu Krakatice, aby se předešlo tomu účelovému zveřejňování různých pasáží," odpovídá Nečas neutrálně.

Ivan Langer už s ním není, ačkoli dopoledne mu asistoval právě na přerovské soukromé vysoké školo. Jeho nepřítomnost nijak neomlouvá, to učinil jen při setkání s olomouckými podnikateli, pořádaným Hospodářskou komorou. „Musím ho omluvit, je indisponován, to jistě pochopíte po včerejších událostech," konstatuje Nečas a přiznává tím, že na pondělním jednání bylo v případě Langera asi pěkně horko. Podle jiných informací ale musel Langer přizpůsobit svůj program a přerušit doprovod Nečase z jiných důvodů.

Langer? Repelent na voliče

Oslovení studenti se přitom na Langera těšili. „Je to tragické, že se včera nedokázali zbavit největších repelentů na voliče, Langera a Béma, docela jsem chtěla pana Langera vidět," připouští jedna ze studentek politologie. „Prosím tě, Nečas se ho bojí, Langer má na každého něco," vysvětluje dívce situaci její kolega. Nepřítomnost Langera mu také vadí, poslanec Boháč, který během diskuse se studenty nepromluví ani slovo a sedí mezi posluchači, není dostatečnou náhradou.

Ivan Langer dělal Nečasovi doprovod na Olomoucku, odkud sám pochází. Naposledy se po boku volebního lídra strany objevil na debatě s přerovskými studenty. Působil přitom uvolněně, zatímco Nečas mluvil, Langer jeho slova na tabuli doplňoval čísly. Odpoledne se už ale neobjevil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …