Svědek v úplatkářské kauze Kotrouše promluvil. Prý mu vyhrožoval

11.12.2011 21:05

Korupční aféra okolo šéfa pražské policie Vladimíra Kotrouše souvisí s autoservisem, který se stará o vozy městské policie. Kotrouš je nyní mimo službu. Pokud se potvrdí, že bral úplatky, bude mu hrozit pět až dvanáct let vězení.

Svědek v úplatkářské kauze Kotrouše promluvil. Prý mu vyhrožoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté udržují pořádek

Údajná úplatkářská aféra okolo Vladimíra Kotrouše, šéfa pražské policie, souvisí s firmou Jíša autoservis. Tato společnost se stará o auta pražské policie. Nyní potvrdil televizi Prima přímo majitel autoservisu zapojení Kotrouše do kauzy.

"Za ta léta, co spolupracuji s městskou policií, jsem tam poznal celou řadu poctivých lidí, kterých si vysloveně vážím. A o to víc mě překvapilo, když pan ředitel Kotrouš za mnou přišel s požadavkem, kterým podmiňoval další spolupráci, a ten požadavek byl dle mého názoru velmi za hranou zákona," popsal Josef Jíša.

Majitel autoservisu ale zatím nechtěl sdělit, jaký požadavek na něj Kotrouš měl. Podle televize jde o stovky tisíc korun. Pokud by se Kotroušovo zapojení prokázalo, hrozilo by mu pět až dvanáct let vězení. Nyní na něj soud uvalil vazbu kvůli obavě, že by ovlivňoval svědky.

Sám Jíša si prý prožil období strachu o firmu i rodinu. Kotrouš byl pak zatčen na konci listopadu, tedy těsně poté, co měl převzít úplatek. Objevily se i spekulace, že peníze dostal od firmy, která pro Prahu zajišťuje odtahy aut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …