Svoboda se znovu pustil do Béma. Za něho zdomácněla korupce

24.04.2010 14:52

Šéf KDU-ČSL a lídr kandidátky v Královéhradeckém kraji Cyril Svoboda v rozhovoru pro Deník zdůraznil, že i z východočeské metropole nepřestává sledovat dění v Praze.

Svoboda se znovu pustil do Béma. Za něho zdomácněla korupce

Cyril Svoboda v minulosti opakovaně zaútočil na pražského primátora Pavla Béma. V rozhovorech mu často vyčítal korupční prostředí na pražském magistrátu, nevýhodné pronájmy a podpisy smluv či projekt Opencard. I přesto se rozhodl změnit místo kandidátky a z Prahy přesídlil do východočeské metropole Hradce Králové. V rozhovoru pro tamní Deník však zdůraznil, že v boji proti Pavlovi Bémovi a pražské ODS nepoleví.

"Ani omylem. To, že za Pavla Béma na magistrátu zdomácněla korupce, je naprosto zřetelné. Personální změny, k nimž teď ODS přistupuje, jsou důkazem, že jsme se trefili do černého."

Svoboda tak připomněl události mimořádného sněmu pražské ODS, konaného minulé pondělí, na němž došlo k odvolání místopředsedů Jančíka, Janečka a Chalupy.

Svoboda dále v rozhovoru potvrdil, že v boji proti korupci a lobbingu hodlá pokračovat také po volbách. "Politická scéna se nepochybně stala více cynickou. Ukázalo se, že lobbisti nejsou pravicoví ani levicoví, ale jde jim jen o kšeft. Strany si musí uvědomit, že pokud mají jistý typ lidí na kandidátkách, nebudou mít u voličů šanci."

KDU-ČSL se podle preferencí agentury STEM z 16. dubna pohybuje na hranici volitelnosti. Podle STEMu by měli lidovci 4,9 procenta a do sněmovny by se tak nedostali.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …