TOP 09 není klientelistickou stranou. Jako jediná, zdůrazňuje Kalousek

23.10.2011 10:54

Miroslav Kalousek se na sněmu TOP 09 znovu stal prvním místopředsedou strany. Spolustraníkům ze srdce poděkoval za znovuzvolení. Ve svém projevu staronový organizační šéf strany zdůraznil, že TOP 09 musí důkladně vysvětlit, co jsou konzervativní hodnoty, aby jich ke svému zviditelnění nemohli využívat radikálové.

TOP 09 není klientelistickou stranou. Jako jediná, zdůrazňuje Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Kalousek pronesl kandidátský projev na post prvního místopředsedy strany. Po tomto projevu byl do funkce znovu zvolen. Ve své řeči zdůraznil, že TOP 09 není jako jediná klientelistickou stranou, což je její výhoda. Strana má přesto před sebou obrovský kus práce, například v tom, že musí voličům vysvětlit hodnoty, na kterých stojí konzervatismus, protože se tímto pojmem budou zaklínat i nahnědlí radikálové.

Solidarita a odpovědnost

„TOP 09 se však musí připravit také na to, že v těžkých časech se lidé mnohdy přikloní k těm politikům, kteří budou slibovat rychlá a snadná řešení. Na jedné straně komunisté, na druhé straně hnědnoucí extrémní pravice. Bude proto naším úkolem vysvětlit veřejnosti, co je úkolem konzervativní politiky. Nejde o brzdu rozvoje společnosti, ale o její ukotvení," míní Kalousek.

Staronový organizační šéf, jenž obdržel devadesát pět procent hlasů delegátů, se snažil také vyvrátit tvrzení, že TOP 09 opomíjí pojem solidarity, což straně vyčítá hlavně levice. Podle Kalouska je třeba dokázat, aby slovo solidarita nebylo chápáno jako povinnost státu postarat se o všechny a o všechno. Stát má podle Kalouska nastoupit až tam, kde neexistují jiné možnosti spolupráce zaměstnavatelů se zaměstnanci a podobně.


Čtěte také:

Čistý Kalousek má problém. Véčkař tvrdí, že bral peníze od loterií

Poprvé černé na bílém: Korupci nezvládneme. Vaše vláda

Sprostého Kalouska si všimli i za hranicemi, žaluje europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…