Tady mě najdete, vzkázal Kalousek naježeným odborářům

15.06.2011 19:15

Už jen několik hodin dělí českou a moravskou metropoli od dopravní stávky, kterou vyvolaly dopravní odbory a nezávislé odborové svazy. Po dnešním jednání vlády a vystoupení zástupců odborových centrál ParlamentníListy.cz zajímalo, jak budou ministři trávit „stávkový čtvrtek“.

Tady mě najdete, vzkázal Kalousek naježeným odborářům

Nejdiskutovanější muž české politiky, ministr financí Miroslav Kalousek, strach z dopraváků nemá, bude se věnovat své práci a tuší, že ho setkání s rozvášněnými odboráři ve čtvrtek nemine. Také ostatní ministři se podle informací ParlamentníchListů.cz chystají na zcela běžný pracovní den.

Jak Kalousek sdělil, zůstává v Praze. Vzhledem k tomu, že odboráři zrušili blokády a chystají se na průvod Prahou i kolem ministerstva financí, je přesvědčen, že ho setkání s demonstranty nemine. „Já budu v práci na úřadu", řekl ParlamentnímListům.cz. „A samozřejmě také ve sněmovně na interpelacích. No a těžko si umím představit, že by si nechali protestující ujít ministerstvo financí, takže se nejspíš setkáme."

SLEDUJEME téma stávka

Nečas jde odpovídat do sněmovny

Šéf vládního kabinetu Petr Nečas (ODS) zrušil původně plánovanou pracovní návštěvu Bratislavy. Jak byly ParlamentníListy.cz informovány, bude se věnovat agendě Poslanecké sněmovny. Ta má zítra na programu interpelace. A část těchto interpelací je adresovaná právě předsedovi české vlády.

Šikanuje nás policie. A něco mi pípá v mobilu, ohromil odborový boss
Stávky se možná zúčastní jen tři tisíce lidí, prý na ně byl vyvíjen nátlak
Poslanci vynadali odborům do teroristů a takhle to schytali

Místopředseda vlády a ministr zahraničí  Karel Schwarzenberg je v klidu, jak je u něj dobrým zvykem. ParlamentnímListům.cz řekl, že „bude v zahraničí na pracovní návštěvě".

„Pokusím se pracovat", říká ministr kultury Jiří Besser (TOP09 ). „Dopoledne budu na úřadě a potom na interpelacích ve sněmovně. Já mám práce tolik, že mohu pracovat pořád někde", dodává bývalý starosta s mávnutím ruky.

Na otázku, zda je přesvědčen, že se mu podaří dorazit do práce se ministr usmál. „Jsem o tom naprosto přesvědčen".

Drábek: Já budu normálně pracovat

Na podobný program se chystá také ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP09) který doufá, že se do práce dostane bez problémů. „Samozřejmě, že budu normálně pracovat", dostáváme obratem odpověď. „Dopoledne budu pracovat na ministerstvu, odpoledne přijedu do Poslanecké sněmovny na interpelace", upřesnil ministr.

K tématu:
Vládo, neustupuj odborům. Jde o budoucnost dětí, varují poslanci koalice
Vůdce stávky: Nejsem levičák, Kalousku, ty šoumene navoněnej
Nejsem zbabělec. S nespokojenci promluvím, tvrdí Kalousek u vína
Kalousek vyhlásil válku odborům. Nebo celému národu?

Je na odborářské „tapetě" hodně vysoko, protože právě sociální reformy jsou jednou z příčin protestů odborářů. Požadují, aby byly reformy nyní staženy a jejich projednávání v parlamentu obnoveno až po důkladném projednání v tripartitě.

Zatímco odboráři dopravního podniku mají snahu omezit co nejvíce provoz pražské hromadné dopravy včetně metra, vedení podniku slibuje, že doprava alespoň částečně pojede. „Určitě pojede, jsem o tom čím dál tím víc přesvědčen," řekl na tiskové konferenci novinářům ředitel pražského dopravního podniku Martin Dvořák. Odboráři však tvrdí, že minimálně metro a některé příměstské vlaky zcela jistě nepojedou, což je pro milionovou Prahu dost citelná komplikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…