Takhle to doopravdy bylo s Putinovým harašením jadernými zbraněmi. Podívejte se

31.08.2014 20:05

Putin hovořil o Rusku jako o jaderné velmoci. Anketa serveru ParlamentníListy.cz mezi českými politiky ukázala, že těmito slovy řadu politiků bezmála přímo vyděsil. Jak to ale bylo doopravdy? Co prezident Ruské federace skutečně řekl při besedě se studenty?

Takhle to doopravdy bylo s Putinovým harašením jadernými zbraněmi. Podívejte se
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Advokátka se znalostí ruských poměrů Miroslava Hustáková nevěřícně hledí na to, co v českém prostředí rozpoutala slova prezidenta Ruské federace Vladimira Putina o tom, že je Rusko jednou z jaderných mocností. Nejeden český politik zareagoval na ono prohlášení poměrně důrazně. Putin přitom neřekl nic o tom, že by snad chystal jadernou válku. Aby to dokázala, uveřejnila advokátka na sociální síti Facebook překlad Putinových slov právě z oné diskuse. 

„Sláva bohu snad nikdo nepřemýšlí o tom, že by chtěl způsobit nějaký velký vojenský konflikt s Ruskem. Připomínám, že Rusko je jednou z největších jaderných velmocí. To nejsou slova, to je realita. My si upevňujeme vojenskou obranu ve vysoké kvalitě, je stále více kompaktní a efektivní. Máme výzbroj, která je odpovídající naší době, pokračujeme a budeme to dělat dál. Není to proto, abychom někomu vyhrožovali, chceme se cítit bezpečně a rozvíjet ekonomiku země a její sociální oblast,“ uvedl v diskusi se studenty prezident Ruské federace.

Putin v dlouhé diskusi zmínil i Roli OSN. Organizace, která se zrodila po druhé světové válce, má podle jeho názoru svůj smysl a není na místě ji rušit. Naopak je třeba zlepšovat její práci. Některé země by si ale zasloužily dostat silnější hlas - např. miliardová Indie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …