Tejcův výbor reklamu s Humlem neřeší. Prý není důvod

01.10.2010 10:06

Reklama na autobazar s poslancem Stanislavem Humlem nechává v klidu Humlova právníka i mandátový výbor sněmovny. O střet zájmů patrně nejde.

Tejcův výbor reklamu s Humlem neřeší. Prý není důvod

Když v červnu novináři Lidových novin upozornili na reklamu na autobazar, které propůjčil tvář poslanec Věcí veřejných Stanislav Huml, vytáhli proti němu zákon o střetu zájmů. Podle něj totiž zákonodárci nesmějí za úplatu poskytovat své fotografie nebo jména k reklamě. Poslanec tehdy řekl, že se poradí s právníky, co s reklamou dál.

Billboard společnosti Andy - Auta s Humlovou podobiznou dodnes láká zákazníky, stejně jako poslanec i v těchto dnech hovoří o výhodném nákupu vozů ve spotu například na radiu Hey. Nikdo se totiž reklamní „kauzou" nezabýval.

„Nedostali jsme podnět se tím zabývat. Můj názor je, že celá záležitost je sporná," vysvětlil serveru ParlamentníListy.cz předseda mandátového a imunitního výboru sněmovny Jeroným Tejc z ČSSD.



 
 

Rozhodnutí závisí na Humlovi

Dal tak částečně zapravdu Humlovi, který se hájí tím, že smlouvu na reklamu uzavřel v době, kdy ještě poslancem nebyl a že v ní nevystupuje jako zákonodárce. „Můj právník mi toto řekl a reklama tudíž poběží ještě půl roku, jak ukládá smlouva. Žádný střet v tom není," řekl redakci Huml.

„Jako předseda komise a jako právník si myslím, že je to sporné. Pan Huml skutečně smlouvu uzavřel v době, kdy nebylo jisté, zda se Věci veřejné dostanou do sněmovny. A já proto nepodám podnět, abychom se tím zabývali," uvedl Tejc.

Rozhodnutí o ne-vypovězení smlouvy tak zůstalo na Humlovi. „Závisí to na něm. A třeba také na tom, jak důvěryhodný chce být před svými voliči," dodal s rýpnutím opoziční poslanec Tejc.

Stanislav Huml byl zvolený do sněmovny na kandidátce VV Středočeského kraje, kde v minulosti šéfoval krajské dopravní policii. Než se dostal do sněmovny, vystupoval často v médiích jako oblíbený odborník na dopravní bezpečnost. A až do zisku poslaneckého mandátu působil jako dopravní expert v televizi Nova.

Dále čtěte:
Komunisté kritizují Humla. Mají se sedmnáctiletými řidiči problém
Experti chválí, policisté kritizují. Bárta zhasnul části dálnic
Huml chválí ČT: Autoškolu vysílat častěji. Mě taky nachytali
Autoškola národa se ve sněmovně líbí. Huml si ji zkusí
Bárta: Jedno pivo před jízdou? To v žádném případě. Bez diskuze
Pokuty podle Bárty. Ekonom si klepe na čelo

Fotokoláž: Petr Mecner

reklama

autor: Jan Černý

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…