To jste patrioti? Véčkař Kádner útočí na poslance z Ústecka kvůli rušení nemocnic

25.12.2012 12:07

Poslanci za Ústecký kraj nejsou jednotní při hlasování o zdravotních tématech. Severočeský poslanec David Kádner si ale rušení nemocnic, které se má v kraji dotknout tří z nich, vzal jako osobní bojovný úkol. Jako donkichot v boji s větrnými mlýny možná trochu působí jeho apel na určitou míru patriotismu, která podle něj tamnímu poslaneckému plénu schází, ačkoliv se jedná na parlamentní půdě o zdravotnické zařízení jejich komunálních voličů.

To jste patrioti? Véčkař Kádner útočí na poslance z Ústecka kvůli rušení nemocnic
Foto: veciverejne.cz
Popisek: David Kádner

Návrh poslance Davida Kádnera z Mostecka, aby sněmovna zařadila do programu schůze bod „Informace ministra zdravotnictví k ohrožování dostupnosti zdravotní péče v Ústeckém kraji a netransparentnímu uzavírání nemocnice v Roudnici nad Labem“, byl před pár dny smeten ze stolu. Pomohly k tomu i hlasy šesti poslanců zvolených za Ústecký kraj, jmenovitě: Jaromír Drábek (TOP 09), Jaroslav Foldyna (ČSSD), Patricie Kotalíková (TOP 09), Ivana Řápková (ODS), Jiří Šulc (ODS) a Josef Tancoš (ČSSD).

Ing. Jiří Šulc

  • ODS
  • Ústecký kraj; gesce: doprava
  • doprava

Jako kůl v plotě mezi regionálními poslanci?

„Jsem starostou v malé horské obci, zvyklý hájit zájmy občanů, neohlížet se na stranickou příslušnost mých kolegů zastupitelů na obci,“ sdělil ParlamentnímListům.cz poslanec a starosta Nové Vsi v Horách David Kádner (Věci veřejné)  s tím, že jej mrzí, když vidí, jak kolegové z jiných stran, ale přitom z jednoho regionu, v tak zásadním tématu nehlasují v zájmu svých voličů. Přitom zdraví občanů a péče o něj by mělo být tématem, které naopak poslance názorově semkne, míní poslanec.

Lidé si kladou otázky

Omezení zdravotní péče se týká většiny nemocnic v kraji. Nejhůře na tom jsou v rámci Ústeckého kraje tři, konkrétně v Roudnici nad Labem, v Žatci a v Duchcově. Konec roku už je přitom za humny.  „Nerozumím tomu. Vždyť například paní Kotalíková je lékařka. Působila na mě jako rozumný a skromný člověk. Proto jsem jí dal hlas, přesto chce teď rušit nemocnice?“ budí rozpaky v osmadvacetiletém Matěji Kolmanovi, v jednom z obyvatel Roudnice nad Labem, kde má nemocnice na kahánku.

„Občan má právo na zdravotní péči. A nedovedu si představit, že by mu stát toto právo odpíral. Plánuji v tomto směru jednat s ministrem zdravotnictví a hájit zájmy pacientů v Ústeckém kraji,“ prozradil ParlamentnímListům.cz David Kádner, poslanec a starosta Nové Vsi v Horách za Věci veřejné, který kromě jiného připomíná doslova nátlakové jednání zdravotních pojišťoven, které už od léta na zdravotní zařízení útočily ve smyslu „Zrušte oddělení a my vám dáme vám smlouvu!“ Takovým podpisem by však nemocnice přišly o většinu svých oddělení, nebo by byly dokonce úplně zrušeny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …