Topkařský pěvec Korte poslouchal Klausův jazz

18.10.2011 7:41

Prezident republiky Václav Klaus ve Španělském sálu Pražského hradu v pondělí zahájil v pořadí již 77. Jazz na Hradě. Koncert se měl původně konat v Nové galerii, ale přišlo mnohem více lidí, než pořadatelé očekávali.

Topkařský pěvec Korte poslouchal Klausův jazz
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Daniel Korte

Na koncert dorazilo obvyklého publikum včetně diplomatického sboru. Na Hrad přišel ale i poslanec TOP 09 Daniel Korte se svým tatínkem. „Jsem tady inkognito," smál se Korte, který není zrovna Klausovým fanouškem. Korte předvedl mimochodem před časem své muzikální nadání, když během hlasování o nedůvěře vládě své „proti" zazpíval.

Čtěte také:

Kvintet Billa Clintona

„Máme tady dneska spoustu diplomatů. Je tady celý náš diplomatický sbor. Já bych vás chtěl všechny přivítat. Jestli to nevíte, tak jste nás zaskočili. My jsme mysleli, že ten koncert bude v Nové galerii, v sále, který je podstatně menší než tento, ale vás se hlásilo tolik, že jsme to museli přesunout do Španělského sálu. To byl pro nás naprosto nečekaný signál, že to asi bude dobrý," řekl Klaus na úvod.

Z minulého jazzu: Bátora si s Klausem na Hradě vychutnal jazz i rozhovor na pravici

Na koncertu posluchačům zahrál kvintet Štěpána Markoviče a Juraje Bartoše. V roli speciálního hosta večera vystoupil trumpetista Laco Déczi. Zajímavostí je, že v roce 1994 během státní návštěvy tehdejšího amerického prezidenta Billa Clintona v České republice mu zahráli v jazzklubu Reduta právě Markovič a Bartoš. Na koncertu také zazářila jako host mladá saxofonistka Kristýna Kachtíková.

O Jazzu na Hradě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…