Tři dny fotbalu prudce srazily sledovanost Televizních novin

11.06.2012 13:36

Hlavní zpravodajské pořady tří největších tuzemských televizí zaznamenávají od pátku, kdy začalo fotbalové mistrovství Evropy, úbytek diváků. Nejvíce se to projevilo na Televizních novinách TV Nova, ale ztráty stihly i konkurenci.

Tři dny fotbalu prudce srazily sledovanost Televizních novin
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

V pátek zahájilo fotbalové mistrovství Evropy a program šampionátu výrazně sráží sledovanost hlavních zpravodajských pořadů tří největších televizí v tuzemsku. Pro ně představuje problém, že úvodní zápasy každého hracího dne zahajují v 18 hodin a končí před 20. hodinou, takže jejich přenosy překrývají hlavní zpravodajství dne.

A to ještě v pátek, v úvodní den šampionátu, nastoupila česká reprezentace až od 20:45, takže hlavním zprávám konkuroval zápas Polska s Řeckem. I tak se podle dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s., dívalo na Televizní noviny TV Nova 1,427 milionu lidí při podílu na sledovanosti 45,9 procenta. Zprávy FTV Prima sledovalo 676 tisíc diváků (podíl na sledovanosti 24,1 procenta) a Události České televize sledovalo dohromady na ČT1 a ČT24 523 tisíc diváků (17,8 procenta).

V sobotu i v neděli se ČT a Prima trochu vzpamatovaly

V sobotu pokračoval pokles zájmu o Televizní noviny, které si vybralo 1,204 milionu diváků (podíl na sledovanosti 41,1 procenta). Naopak si proti pátku polepšily Zprávy FTV Prima se 762 tisíci diváků (30,5 procenta) a také Televizní noviny, jež na obou programech shlédlo celkem 652 tisíc diváků (24,6 procenta).

Na dalším propadu Televizních novin se v neděli podepsalo i to, že místo obvyklého času v 19,30 začaly už v 19 hodin. A tak zaznamenaly 1,123 milionu diváků při podílu na sledovanosti (29,9 procenta). Zprávy FTV Prima pokračovaly k pozvolnému návratu k tradičním číslům díky 816 tisícům diváků (22,5 procenta) a totéž platí i pro Českou televizi, jejíž Události sledovalo v neděli 767 tisíc diváků (20,3 procenta).

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…