Tři lidé jsou obviněni z promlčení přestupku vlivného člena ODS

09.12.2011 11:28

Kriminalisté obvinili dva úředníky a jednoho policistu z toho, že nechali promlčet případ dopravního přestupku vlivného člena jihočeské ODS Pavla Dlouhého. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes. Dlouhý byl přistižen, že jel v Písku autem rychlostí 164 kilometrů v hodině, úřady však jeho přestupek nestačily vyřídit do jednoho roku.

Tři lidé jsou obviněni z promlčení přestupku vlivného člena ODS

Případ Pavla Dlouhého byl kvůli možné podjatosti přidělen státnímu zastupitelství pro Prahu 1, před soud by se mohl dostat v první polovině příštího roku.   Úřednice Dana Martincová podezření odmítla.

Případ prý na žádost Dlouhého postoupila úřadu v Týně nad Vltavou, což je standardní postup, a dál už na něj neměla žádný vliv. Proč Dlouhý, kterému se přezdívá Kníže z Hluboké, žádal o přeložení případu, není jasné, protože s novináři nekomunikuje. "Vyšetřování zatím pokračuje, výše možného trestu bude záviset na tom, jaká bude konečná kvalifikace trestných činů," řekla státní zástupkyně Šárka Pokorná.

Související:

Splavnění Vltavy je brzdou evropských peněz. Může za to „kmotr" Dlouhý?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…