Ty kokote, nadává prý v práci Babiš. Čtěte o metodách miliardáře

07.12.2011 6:51

Doslova strachy se prý třesou před svým nejvyšším šéfem Andrejem Babišem především šéfové a manažeři firem a společností, které drsný podnikatel s politickými ambicemi skupuje po desítkách. „Mají strach o své stotisícové platy i posty a mnohdy se snaží Babišovi říkat jen polovinu věcí, obvykle jen těch příjemnějších. Ale on se to obvykle stejně dozví a pak je zle,“ prozradila pro ParlamentníListy.cz zaměstnankyně jedné Babišovy firmy.

Ty kokote, nadává prý v práci Babiš. Čtěte o metodách miliardáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podnikatel Andrej Babiš ve studiu České televize

"Hned na první poradě s Babišem jsem z něho měla dobrý dojem, ale třásla jsem se strachem stejně jako ostatní přítomní tak, že jsem pomalu nedokázala udržet hrnek s kávou. Je sice tak trochu blázen, ale jde o velmi schopného a inteligentního muže, který ovšem nejde daleko pro nějaké sprosté slovo a je mu jedno v jaké společnosti ho pronese. Má ohromný přehled o všem, co se týká jeho podnikání, pamatuje si úplně všechno, co kde má, i tu nejmenší firmičku," pokračovala Babišova zaměstnankyně.

Více:

„Stačilo říct název jedné firmy a on hned řekl, že tam řediteluje ten kokot v klobouku. Ostatně výrazem "kokot" Babiš častuje své podřízené manažery velmi často. Zajímavé je, když zjistí nějaký problém, nic se neodkládá, okamžitě se všechno na místě řeší, hned se telefonuje na všechny strany. Nám řadovým zaměstnancům rozdal jeho telefonní číslo pro případ, že narazíme na nějaký problém. Máme jej neprodleně o všem informovat. Nemáme mu volat, ale poslat sms zprávu, aby mohl operativně na problém reagovat," uvedla Babišova zaměstnankyně.

K inkriminovanému výrazu:
Jste kokoti, říká Kalousek na videu

Kalousek v klubu kokotů: Vyznejme svůj kokotismus
Kalousek hrdě nosí tričko Klubu kokotů. Pochopí jen vzdělaný kokot 

Pro ostřejší výraz nejde daleko

Poněkud nestandardní jednání Andreje Babiše připouští i jeho PR specialista Jaromír Hasoň. „Je pravda, že pro nějaký ten ostřejší výraz nejde pan Babiš daleko, dokážu si představit, že padnou i hanlivá označení pro lidi z jeho firem," uvedl pro redakci Jaromír Hasoň.

Ostré výrazy nezazlívá Babišovi ani známý plzeňský psycholog Karel Havlík, který je specialistou na agresivní chování.

Psycholog: Babiš je rovný. Říká, co si myslí

„Pana podnikatele znám z médií a on říká narovinu věci tak jak si je myslí. Jistý druh agresivity v něm je a tato agresivita se proměňuje v nezávislé přímé chování a sebeprosazování. V případě použití hrubších výrazů se v něm uvolňuje to agresivní vnitřní napětí. Uchrání si tak psychosomatické zdraví. Není to u špičkových manažerů až tak běžné, takové jednání, ale nechť tak jedná. Jeho okolí si na to už zřejmě zvyklo. Mně osobně je takové jednání na druhou stranu mnohem sympatičtější, než když vás nějaký uhlazený pán připraví o místo," uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Kokot v klobouku

Čtěte vše o výzvě ANO 2011

Pro miliardáře Babiše pracuje i manžel jedné z jeho dcer, který získal manažerský post v Praze. Vedle notoricky známých firem jako jsou Kostelecké uzeniny či pekárny Penam vlastní majitel Agrofertu mimo jiné rozsáhlou síť bývalých společností, které se zabývají v České republice výkupem zemědělských surovin. Stále skupuje další zemědělské firmy. V jeho vlastnictví je například také Agroservis Tachov, Primagra Příbram, Cerea na východě Čech, ZZN Pelhřimov, Preol Lovosice, nebo NAVOS Kroměříž.

Čerstvě si má Andrej Babiš brousit zuby například na nákup Agropodniku Domažlice.

Více čtěte:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…