U pozemků v Ruzyni jde o čtyřicet milionů, řekl Dobeš

02.01.2012 16:09

Ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) na tiskové konferenci popsal, kam se posunuly kauzy okolo Ředitelství silnic a dálnic u pozemků v Ruzyni. Dobeš chce připravit taková opatření, aby se nic podobného nemohlo opakovat.

U pozemků v Ruzyni jde o čtyřicet milionů, řekl Dobeš
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Pavel Dobeš

„Bylo podáno trestní oznámení na transakce pozemků v okolí Ruzyně, což se týká bývalých reprezentantů ŘSD,“ popsal Dobeš. U dálnice D47 se podle něj budou nadále zkoumat případné finanční újmy, které ŘSD vznikly jakožto investorovi.

Jde o kvalitu staveb

„Chceme jednoznačně deklarovat, že nám jde o kvalitu staveb a musíme hledat konkrétní zodpovědné úředníky,“ uvedl ministr. „Nechtěli jsme se vyjadřovat dříve, abychom nenarušili vyšetřování,“ vysvětlil, proč se tisková konference koná až nyní.

René Poruba, pověřený ředitel ŘSD, shrnul, co je problémem stavby dálnice D47. ŘSD byla fakturována dražší struska než ta, která byla ve skutečnost použita. Trestní oznámení byla podána nejen na bývalé vedení ŘSD, ale také kvůli spekulací s ruzyňskými pozemky.

„Chceme se soustředit na osobní odpovědnost,“ zdůraznil Dobeš. „Všelék rozhodně nemáme, ale jsou kroky, které budou představeny ještě do konce ledna,“ slíbil s tím, že je nutné připravit dostatečně kvalitní zákony, které podobným kauzám zamezí.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…