USA a jejich spojenci provedli za poslední den 27 útoků proti IS

02.02.2015 21:50

Spojené státy a jejich spojenci provedli za posledních 24 hodin 27 leteckých útoků v Iráku a v Sýrii proti pozicím radikálů z hnutí Islámský stát (IS). Oznámilo to dnes velení společných sil v prohlášení, z něhož citovala agentura Reuters.

USA a jejich spojenci provedli za poslední den 27 útoků proti IS
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Devět úderů podnikli spojenci poblíž syrského města Kobani, které leží u tureckých hranic a z jehož okolí se IS podle dnešních zpráv postupně stahuje. Nálety zasáhly taktické jednotky IS a jeho základny. Poblíž východosyrského města Dajr az-Zaur zničili spojenci kontrolní stanoviště islamistů.

Dalších 17 útoků prý cílilo na rozmístění radikálů u deseti iráckých měst. Zasaženo bylo několik taktických jednotek a bojových pozic IS, stejně jako jeho vozy, vybavení, sklady a jeden bunkr.

Postup radikálů se snaží zastavit též syrská a irácká armáda a kurdští bojovníci. USA jim pomáhají nálety. Letecké údery jsou součástí operace nazvané Inherent Resolve. Na náletech v Sýrii se kromě Američanů podílejí i Bahrajn, Jordánsko, Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty. V Iráku kromě USA zasahují i Austrálie, Belgie, Kanada, Dánsko, Francie, Nizozemsko a Británie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…