V TOPce se vyhazovalo za "randění" s komunisty. Výstrahy nepomohly

29.11.2010 7:24

Se zrádci zatočíme, říkal už před časem předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg i jeho zástupce, místopředseda Miroslav Kalousek. A Jihočeská organizace nyní vyloučila dva členy a dokonce zrušila místní organizaci v Českých Budějovicích. Ta měla 120 členů.

V TOPce se vyhazovalo za "randění" s komunisty. Výstrahy nepomohly

Důvodem je prý zrada a podivné chování některých členů Topky.

Člen volyňské organizace Martin Červený byl vyloučen za účast v městské koalici s KSČM,  předsedkyně českobudějovické organizace Barbora Lišková za bezdůvodné vyškrtnutí jednoho kandidáta z kandidátky pro komunální volby.

„Takto rozhodl výbor a tyto lidi vyloučil, neboť se nezachovali správně, v podstatě zradili stranu, i přesto, že na to byli upozorňováni," řekl místopředseda krajského výboru a poslanec Zdeněk Bezecný.

Zásadního pochybení se dopustila Barbora Lišková, která bez konzultací a informací výboru bezdůvodně vyškrtla Jiřího Kořínka z kandidátní listiny do českobudějovického zastupitelstva. Tento člověk byl přitom ještě půl hodiny před ukončením registrace na pátém místě kandidátky.

S komunisty nikdy

Martin Červený byl vyloučen za to, že vstoupil do radniční koalice ve Volyni s KSČM. „Jednal jménem TOP 09 bez konzultace s místním i regionálním výborem strany. Na opakovanou výzvu regionálního výboru Strakonice odmítl z koalice vystoupit. Jednalo se o jasné porušení stanov a usnesení strany, že ten, kdo bude v koalici s KSČM bude vyloučen," uvedl krajský manažer strany Jiří Žižka.

Už před komunálními volbami zrušilo vedení TOP 09 libereckou organizaci. Zmocněnec strany tam bez jejího vědomí vyškrtl tři své rivaly z kandidátky pro obecní volby, včetně lídra Luďka Nečesaného. TOP 09 pak stáhla všechny své kandidáty a voleb v Liberci se nezúčastnila.

V Českých Budějovicích by buňka měla být obnovena, avšak členové budou znovu prověřování, a pokud měli v minulosti nějaký „škraloup", patrně dopadnou stejně, jako dva dnes již bývalí členové.

Uvnitř strany se hovoří o velkých tlacích, hlavně ze strany vedení a jisté „msty" za ne zrovna skvělé výsledky v komunálních volbách napříč republikou.

Více:
TOP 09 zrušila budějovickou buňku 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…