V centru Prahy se sešli zastánci konspiračních teorií o 11. září

11.09.2011 13:13

V horní části Václavského náměstí v Praze se dnes sešli zastánci konspiračních teorií o 11. září, podle kterých za útoky v New Yorku a Washingtonu před deseti lety nestojí militantní islámská organizace Al-Káida, ale americká vláda a tajné služby.

V centru Prahy se sešli zastánci konspiračních teorií o 11. září

Demonstrace organizovaná organizací New World Opposition Organization (Nový světový organizovaný odboj) měla začít symbolicky v 11:09, ale její začátek se z organizačních důvodů opozdil. Vedle několika desítek organizátorů a sympatizantů akci kritizující údajně nepravdivé informace médií a zahraniční politiku USA přihlíželo mnoho turistů a náhodných kolemjdoucích.

Znám pravdu. Jakou?

Přítomní, mnozí oblečeni do triček s nápisy jako "11.9. Was An Inside Job" nebo "Znám pravdu", si prohlíželi informační tabule s texty a fotografiemi zpochybňujícími oficiální zprávy o 11. září. Někteří také podepisují petici za odvolání Rady České televize a Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

SLEDUJEME téma: 11. září 2001

Akce začala minutou ticha za zemřelé při všech leteckých nehodách i téměř 3000 obětí událostí 11. září. První z řečníků, Martin Švadlenka z České pirátské strany, ironizoval přístup médií k teoriím upozorňujícím na nesrovnalosti v oficiální verzi slovy: "Ano, existují různé konspirační teorie o tom, že je země kulatá, ale přece víme, že je placatá." 

Na 16:00 organizátoři naplánovali protestní pochod k budově České televize. Do té doby se na Václavském náměstí bude střídat hudební produkce s projevy řečníků.

V USA o útocích předem věděli, tvrdí konspirátoři

Stoupenci konspiračních teorií vycházejí z nesrovnalostí a rozdílů v oficiálních prohlášeních. Nejčastěji namítají, že po zjištění unesených letadel nebyly dodrženy standardní bezpečnostní postupy. Dále se domnívají, že Světové obchodní centrum bylo zničeno řízenou demolicí, a někteří spekulují o tom, že poškození Pentagonu nezpůsobil pád uneseného letadla. Z toho vyvozují, že americká vláda o útocích věděla a nezabránila jim, nebo je dokonce sama organizovala.

Související:

Budovy spadly kvůli požáru z leteckého paliva. Ničemu jinému, tvrdí architekt

Při útocích zemřelo 2996 lidí. Až na 55 vojáků ze 125 obětí, které zemřeli v Pentagonu, byli oběťmi jen civilisté pocházející celkem z 90 zemí.´

U sochy svatého Václava vyrostly dnes také dva stánky s vlajkami iniciativy Ne základnám, v nichž její členové rozdávali informační materiály a nabízeli k podpisu petiční archy požadující předčasné volby a zastavení vládních reforem.

K věci:

Kdo zpochybňuje 11. září, trestuhodně lže, zlobí se záchranář 

Exnáměstek ministra obrany: Globální válka s terorismem byla chyba 

Američan fandí Hájkovi: Racionálně uvažující lidé by s ním problém neměli 

Foto: paulczynski.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…