V českých kostelích se budou sloužit půlnoční mše v různých jazycích

24.12.2011 17:57

V desítkách katolických kostelů se dnes budou konat půlnoční mše. Sloužit se budou i v cizích jazycích. V rodné řeči si mohou bohoslužbu vyslechnout Italové, Francouzi nebo Vietnamci.

V českých kostelích se budou sloužit půlnoční mše v různých jazycích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kostel Zesnutí Svaté Bohorodice na Vinohradském hřbitově

V pražské katedrále sv. Víta začne již od 23:30 pásmo české vánoční hudby a poezie. Při následné mši, které se bude účastnit pražský arcibiskup Dominik Duka, zazní španělština, angličtina nebo polština. Biskup Václav Malý bude půlnoční mši sloužit v kostele sv. Václava na Smíchově.

Mše se budou konat i třeba v kostele sv. Ludmily na náměstí Míru nebo v kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí. Zatímco v některých dodrží tradiční půlnoční čas zahájení, v dalších se budou sloužit o několik hodin dříve.

V angličtině a španělštině se bude mše už tradičně konat v klášterním kostele sv. Tomáše nedaleko budovy Senátu. Německy se bude kázat v kostele sv. Jana Nepomuckého na Skalce, italsky u Pražského Jezulátka a francouzsky v kostele sv. Josefa v Josefské ulici. V latině se mše bude sloužit v kostele sv. Havla. Vietnamská mše bude sloužena v tanečním sále hotelu Olšanka na Žižkově.

 

reklama

autor: pas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…