V hitparádě zpravodajství se Česká televize ztrácí

13.12.2011 15:40

Pořadí pěti nejsledovanějších zpravodajských pořadů zcela ovládá televize Nova, která se v něm chlubí třemi svými zástupci. Konkurenční TV Prima si svými večerními Zprávami drží druhé místo, zatímco veřejnoprávní ČT je se svými Událostmi až čtvrtá.

V hitparádě zpravodajství se Česká televize ztrácí
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Zpravodajským pořadům tuzemských televizí dlouhodobě kralují Televizní noviny TV Nova, k jejichž sledování pravidelně usedá kolem dvou a čtvrt milionu diváků. Zhruba o polovinu méně jich je zvědavo na druhé v pořadí, což jsou Zprávy TV Prima. Žádný další zpravodajský pořad už se nemůže chlubit více než milionovou sledovaností.

Potvrzují to i údaje o pondělním vysílání. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že Televizní noviny sledovalo 2 miliony a 255 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 57,7 procenta, na Zprávy bylo zvědavo 1,016 milionu lidí při podílu na sledovanosti 29,2 procenta.

Odpolední Televizní noviny se blíží milionu

Třetím nejsledovanějším zpravodajským pořadem dne byly v pondělí Odpolední Televizní noviny na Nově, které si nenechalo ujít 905 tisíc diváků, což dává podíl na sledovanosti 45,2 procenta, tedy druhý nejvyšší výsledek zpravodajského pořadu.

Až čtvrté místo patří Událostem veřejnoprávní České televize, jejichž počet diváků se pohybuje obvykle kolem tři čtvrtě milionu. V pondělí se na ně dívalo 832 tisíc diváků (714 tisíc na ČT1 a 118 tisíc na ČT24) při podílu na sledovanosti 23 procent.

Diváci jsou po zpravodajství hladoví i v noci

Domácí televizní jednička Nova boduje i se svým třetím zpravodajským pořadem. Jejím Nočním Televizní novinám patří páté místo mezi zpravodajskými pořady napříč všemi domácími televizemi. V pondělí je v pozdním čase sledovalo 568 tisíc diváků, tedy téměř pětkrát víc než současně probíhající Události, komentáře na ČT24, při podílu na sledovanosti 22,2 procenta.

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…