V případu nákupu Tater budou obviněni Barták a Smrž

30.11.2011 13:53

V kauze údajné korupce kolem nákupu nákladní vozů Tatra pro armádu policie v nejbližší době obviní dva muže. Prověřování případu dnes skončilo a s tím i činnost speciálního týmu Tatra. Potvrdil to žalobce Krajského státního zastupitelství v Ostravě Dušan Táborský. Nechtěl upřesnit, koho policie z prověřovaných podezřelých z korupčního jednání viní. Podle informací MF DNES budou stíháni bývalý ministr obrany Martin Barták a zbrojař Michal Smrž.

V případu nákupu Tater budou obviněni Barták a Smrž
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tank na přehlídce v Milovicích

Jako první se do hledáčku policie dostal Barták. Později experti na finanční kriminalitu začali prověřovat i představitele společnosti Praga Petra Ptáčka a podnikatele zajišťující zbrojní zakázky Smrže.

Barták měl chtít miliony dolarů

Informace o dvou obvinění potvrdil i mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej. "Mohu potvrdit, že k dnešnímu dni končí činnost pracovního týmu Tatra. Navíc i to, že z pokynu dozorujícího státního zástupce bude pracovníky ostravské expozitury vydáno usnesení o zahájení trestního stíhání proti dvěma osobám," uvedl mluvčí.

On ani Táborský nechtějí zveřejnit další informace. "Usnesení o zahájení trestního stíhání ještě nebylo dotčeným osobám doručeno. Další informace budeme moci zveřejnit v dalších dnech," řekl žalobce.

SLEDUJEME kauzu Tatra

Policie se údajnou korupcí zabývá od loňského listopadu. Tehdy bývalý americký velvyslanec v Česku a předseda dozorčí rady automobilky Tatra William Cabaniss MfD řekl, že v únoru 2008 po něm chtěl tehdejší náměstek ministryně obrany Barták miliony dolarů za to, že Tatra už nebude mít problémy s armádní zakázkou.

Čtěte více:

Barták: V kauze Tatry jsem prý jen svědek. Tak proč jsem sledován?

Barták podává trestní oznámení. V Tatře se prý uplácelo

Vyšetřování kauzy Bartáka a tatrovek provázejí pochybnosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…