VÍME PRVNÍ Bublanův výbor si John rozpůlí s Vidímem

07.12.2011 15:23

Nový post pro exministra vnitra a šéfa VV Radka Johna je již domluven. Jak ParlamentníListy.cz včera informovaly, dojde k rozdělení sněmovního výboru pro obranu a bezpečnost a nově vzniklý výbor pověřen kontrolou vnitra bude řídit právě John. Druhému výboru s gescí obrany bude šéfovat poslanec ODS Jan Vidím.

VÍME PRVNÍ Bublanův výbor si John rozpůlí s Vidímem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Den otevřených dveří ve sněmovně

Podle informací, které ParlamentnímListům.cz sdělil a nyní znovu potvrdil důvěryhodný zdroj, stane v čele výboru pro obranu, pod nějž by spadal resort armády, současný místopředseda výboru pro obranu a bezpečnost a poslanec ODS Jan Vidím, přičemž dalšími členy za ODS by byli poslanci Jan Kubata, Jana Černochová a Zdeněk Boháč. Výbor kontrolující resort vnitra by dostal Radek John a členy z ODS se mají stát poslanci Jaroslav Krupka, Zdeněk Boháč, Jana Černochová a Ivana Řápková.

Pro šéfa VV Radka Johna se vhodná funkce hledala delší dobu. Poté, co skončil jako ministr vnitra, mu měl být vytvořen úřad pro boj s korupcí. Tento plán však nakonec ztroskotal kvůli neshodám s premiérem. Další Johnovo uplatnění určitý čas blokovala TOP 09, které se nelíbilo, že se předákovi Věcí veřejných hledá post za každou cenu.

V rámci nového rozdělení výboru však bude škodná ČSSD, jejíž poslanec a někdejší ministr vnitra František Bublan působil právě jako předseda Výboru pro obranu a bezpečnost. Mluví se o tom, že jako náhrada pro ČSSD bude zřízena komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jejím šéfem by se mohl stát právě Bublan.

Psali jsme:

John konečně dostane funkci. Bezpečnostní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka, Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …