VÍME PRVNÍ Bývalý vysoký véčkař půjde za Babiše do komunálu, potvrdily dva zdroje

05.07.2014 19:24

Bývalý místopředseda Věcí veřejných pro boj s korupcí, Tomáš Jarolím, by měl v podzimních komunálních volbách hájit barvy Babišova hnutí ANO v Teplicích, řekly ParlamentnímListům.cz dva zdroje, jeden z ANO, druhý z Věcí veřejných.

VÍME PRVNÍ Bývalý vysoký véčkař půjde za Babiše do komunálu, potvrdily dva zdroje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Jarolím

„Jarolím je v našem regionu velmi silná osobnost a má výrazné šance na úspěch," řekl pro ParlamentníListy.cz jeden z místních členů ANO. Vzhledem k citlivosti kandidátní listiny si nepřál být jmenován. Jeho slova však potvrdil i zástupce někdejší vládní partaje Věci veřejné. „Slyšel jsem to taky už před několika týdny," uvedl. Oficiální potvrzení ovšem chybí. Na dotazy se nevyjádřil ani Tomáš Jarolím, ani Vít Bárta, ani Andrej Babiš.

I přesto naše redakce získala hned několik indicií, které Jarolímovu kandidaturu potvrzují. První je jeho vlastní materiál, kdy potvrdil náklonnost právě k miliardáři a předsedovi hnutí ANO. Babišovi Jarolím dává za pravdu a píše, že šéf ANO má rozum, protože scházet se s Miroslavem Kalouskem se už mnohým nevyplatilo.

„Stalo se už takovým zavedeným koloritem TOP 09 používat národní nápoj jako komunikační argument. V předvolebních kampaních zval kníže voliče na pivo do hospody a paradoxně o něm nikdo netvrdil, že je alkoholik jako o prezidentu Zemanovi," píše Jarolím ve svém příspěvku.

Druhou věcí je teplické ANO na Facebooku. To totiž tiskne Jarolímovy příspěvky v nepozměněném a plném rozsahu. Tím posledním je rada, jak postupovat proti nezákonným botičkám v Teplicích. Příspěvků Tomáše Jarolíma je na skupině hned několik a místy to vypadá, že Jarolím je rovněž správcem.

Lokální politik proslul především tím, že v únoru 2014 vyhrál soudní spor se stavební firmou Eurovia CS, která ho žalovala za kritiku stavby dálnice D47 u Ostravy. Je to první verdikt v neprospěch firmy. Rozhodnutí není pravomocné, společnost Eurovia CS se odvolala. Jarolím podával v souvislosti se stavbou D47 trestní oznámení na představitele společnosti Eurovia CS a vedení ŘSD na podezření ze spáchaného podvodu při záměně podkladového materiálu.

Tomáš Jarolím

  • BPP
  • Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…