VÍME PRVNÍ Kalouskův náměstek Zajíček ve vedení pražské ODS. Může se stát

19.01.2012 14:27

Podle informací ParlamentníchListů.cz by měl na post prvního místopředsedy pražské ODS kandidovat předseda ODS Praha 5 a náměstek ministra financí Zdeněk Zajíček.

VÍME PRVNÍ Kalouskův náměstek Zajíček ve vedení pražské ODS. Může se stát
Foto: red
Popisek: Logo ODS

V pondělí 30 ledna se bude konat regionální sněm pražské ODS, který by měl zvolit nového předsedu regionu poté, co jeho dosavadní šéf Boris Šťastný k tomuto datu rezignuje. Dosavadní první místopředseda Bohuslav Svoboda rovněž na svůj post rezignuje s ohledem na to, že bude kandidovat na předsedu pražské ODS. K rezignaci vyzval i ostatní místopředsedy.

Langerův muž Zajíček

Svobodu doposud nominovaly všechny tři oblastní sněmy, které se zatím konaly. Primátor Svoboda prý na sněmu hovořil o tom, že by se ODS měla vrátit ke svým pravicovým kořenům, a ne posouvat se do středu.

Zdeněk Zajíček je považován za muže blízkého Ivanu Langerovi, pro kterého pracoval na ministerstvu vnitra. V souvislosti s „pučem“ v pražské ODS, kdy byla za zády vedení pražské ODS dohodnuta koalice s TOP 09, kolují pražskými kuloáry informace, že na novém uspořádání se měl angažovat právě Ivan Langer.

Zajíček je v současnosti náměstkem Miroslava Kalouska, který vznik koalice ODS a TOP 09 v Praze také silně podpořil. Zajíček, který převzal vedení ODS Prahy 5 po Milanu Jančíkovi, v letech 1999 – 2002 vykonával funkci ředitele Magistrátu hlavního městy Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…