VV jsou poslední, kdo si může něco diktovat, píše Paroubkův server

12.01.2012 13:51

Petr Duchoslav komentuje na serveru VašeVěc.cz kroky nejmenší vládní strany Věci veřejné, která do poslední chvíle váhala, zda podpořit již dohodnuté církevní restituce. Podle Duchoslava to byl trapný pokus s předem jasným výsledkem.

VV jsou poslední, kdo si může něco diktovat, píše Paroubkův server
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Logo Věcí veřejných

„VV dobře věděly, že pro dohodu nakonec ve vládě budou hlasovat, ale chtěli již poněkolikáté až do poslední chvíle zvýšit svou momentální cenu na politickém trhu a získat na ostatních stranách určité koncese (viz plánované slučování některých ministerstev). Takový záměr však selhal hned na začátku, protože byl neuvěřitelně naivní a nepromyšlený,“ píše Duchoslav.

Veletočů předvedly nepočítaně

Připomíná ale, že to VV loni dávaly svým koaličním partnerům ultimáta a jsou rozhodně tou poslední stranou, která má právo diktovat si podmínky. „Veletočů již za půldruhého roku svého vládního angažmá předvedly nespočítaně, aby pak pokorně (a mnohdy servilně) pomohly k prosazování asociálních reforem,“ pokračuje autor.

Podle Duchoslava je jasné, že VV už se v příštích volbách do Sněmovny nedostanou. „Ale nebude to ani pan Babiš, lidé zkrátka přestali těmto obchodním projektům věřit. Je čas pro standardní politickou stranu, která bude stát vždy na straně lidí, plnit své závazky a provádět reformy jinak a šetrněji, než to dělá stávající trojkoalice.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…