VV nasadí nestraníka. Ministerstvo školství prý povede Jiří Nantl

17.04.2012 11:26

Nástupcem Josefa Dobeše v čele resortu školství se stane Jiří Nantl. Jak informovaly Novinky.cz náměstek pro legislativu na ministerstvu školství přednesl před výkonnou radou Věcí veřejných svou koncepci a širší vedení nejmenší vládní strany ho poté na tuto funkci doporučilo.

VV nasadí nestraníka. Ministerstvo školství prý povede Jiří Nantl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Náměstek pro legislativu v resortu školství Jiří Nantl s největší pravděpodobností usedne do ministerského křesla, které je volné od březnové demise Josefa Dobeše. Před výkonnou radou Věcí veřejných přednesl svou koncepci, jak resort zmítaný tolika problémy dál vést, a širší vedení nejmenší koaliční strany ho podle informací serveru Novinky.cz na tuto funkci doporučilo.

O uvolněné místo neprojevila zájem místopředsedkyně VV Dagmar Navrátilová. „Velmi mě potěšilo, že bylo mé jméno zmiňováno v debatě o novém ministrovi školství. Po zralé úvaze jsem se ale rozhodla, že na tuto funkci aspirovat nebudu. Chci se plně věnovat práci v Poslanecké sněmovně, kde vidím své místo. Domnívám se, že post ministra školství by měl obsadit za současné situace spíše odborník stojící mimo Věci veřejné. Ráda budu samozřejmě s novým ministrem spolupracovat po odborné bázi,“ uvedla Navrátilová.

Školství čekají miliardové škrty a zavedení zápisného

Ze hry je také podle informací Práva první náměstek na ministerstvu Ladislav Němec i poradce VV Jan Kubáček. Jiří Nantl prohlásil, že pokud by se měl stát ministrem, pak jako nestraník za VV. Jejich předseda Radek John si přeje, aby nominanta nejprve schválilo grémium strany, které se sejde ve čtvrtek. Poté o něm chtějí informovat premiéra Nečase.

Nástupce Josefa Dobeše se bude muset vyrovnat například se škrty ve výši 2,5 miliardy a bude ho čekat zavedení zápisného na vysokých školách. Josef Dobeš z postu na konci března odešel podle svých slov právě kvůli škrtům, které by vedly k propouštění učitelů.



 

reklama

autor: jih

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …