VZP dluží některým lékařům za listopadovou péči

07.01.2012 14:00

Stovky lékařů nedostali zaplaceno od Všeobecné zdravotní pojišťovny za listopadovou péči o pacienty. Podle serveru iDNES.cz chybí peníze hlavně kardiologům či diabetologům v Praze, středních Čechách a na Moravě.

VZP dluží některým lékařům za listopadovou péči
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

"Celkem se nám sešlo 287 reakcí našich členů, že nedostali platbu od VZP za listopad 2011, která má správně přijít nejpozději do třiceti dnů od vystavení faktury, což bylo do konce roku," řekl serveru iDNES.cz předseda Sdružení ambulantních specialistů Zorjan Jojko.

Jednorázová záležitost?

Přitom touto dobou by měla VZP vyplácet už peníze za prosinec. Největší problémy mají lékaři v Praze, ve středních Čechách a na půlce Moravy. Například na jižní Moravě dostala peníze jen necelá třetina specialistů.

Mluvčí VZP Jiří Rod včera pouze slíbil, že se pokusí zjistit, co se stalo. Neoficiálně však MF DNES zdroj z vedení VZP řekl: "Ano, zdrželi jsme platby, ale jde o jednorázovou záležitost, v lednu peníze lékaři dostanou. Museli jsme dát svůj podíl, tři čtvrtě miliardy korun, do fondu přerozdělení. Z něj později získáme 3,6 miliardy korun."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…