Vánoční odpoledne potěšilo děti, co neměly tolik štěstí

15.12.2014 12:40

Děti po náročné onkologické léčbě a jejich vrstevníci z dětstkých domovů a Klokánků z celé České republiky prožili třetí adventní neděli v atmosféře lásky, přátelství a vzájemného porozumění. Charitativní projekt Radost dětem pro ně v pražském Fóru Karlín uspořádal již 4. ročník Vánočního odpoledne. Akci podpořila svou účastí bez nároku na honorář řada známých českých osobností.

Vánoční odpoledne potěšilo děti, co neměly tolik štěstí
Foto: archiv
Popisek: Charitativní projekt Radost dětem

„Kdo prožil hezké dětství, vzpomíná na něj jako na nejšťastnější  období svého života a rád by se do něj vrátil. Byla to pro něj totiž doba plná radosti, smíchu a kamarádství, zkrátka doba, ve které byl svět ještě normální. Charitativní projekt Radost dětem si klade za cíl pomoci především těm, co zatím tolik štěstí neměli. Díky Vánočnímu odpoledni mohly děti aspoň na chvíli zapomenout na své každodenní starosti, které by těžko snášeli mnozí dospělí,“ říká organizátorka akce Kateřina Wich.

Letošního ročníku se zúčastnilo na 350 onkologicky léčených dětí a zhruba 150 dětí z dětských domovů, Fórum Karlín tedy projasnilo na 500 rozzářených dětských tváří. Patronkou Vánočního odpoledne byla herečka a moderátorka Tereza Kostková. Po jejím boku probouzeli dětskou radost známí čeští zpěváci: Monika Absolonová, Adam Mišík, Martin Harich, Karel a Tereza Wagnerovi, děti z Talent School a mnoho dalších. Součástí odpoledne byla také speciální módní přehlídka, při níž vystupovaly v roli modelek a modelů právě děti s onkologickými nemocemi. Pohodovou a zároveň velmi emotivní náladu umocnila autogramiáda známých osobností a společné focení.

„Chtěla bych moc poděkovat každému, kdo se podílel na letošním Vánočním odpoledni. Společně se nám podařilo vytvořit báječnou atmosféru a připravit dětem pozitivní zážitek, na který budou ještě dlouho v dobrém vzpomínat. Jsem přesvědčena, že  akce naplnila motto, které má vepsáno ve štítu náš charitativní projekt: uděla radost dětem ,“ uzavírá Kateřina Wich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…