Ve skladu našli lahve s logem Likérky Drak a etikety k nalepení

13.09.2012 16:07

Český rozhlas uvedl podrobnosti k případu ve Zlíně, kde kontrolní orgány objevily provozovatele večerky na sídlišti Jižní Svahy. Právě v ní nakupovali alkohol některé oběti metanolu. Policie již tohoto muže obvinila. Muž měl ve skladu lahve s logem Likérky Drak a stovky etiket připravených k nalepení.

Ve skladu našli lahve s logem Likérky Drak a etikety k nalepení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alkohol, ilustrační foto

Podezřelé skladiště alkoholu policie objevila v garáži nedaleko zlínského sídliště Jižní Svahy. Kriminalisté tam našli asi 500 naplněných lahví s logem Likérky Drak a stovky etiket připravených k nalepení. Obviněný muž je zároveň provozovatel večerky na sídlišti Jižní Svahy, ve které nakupovaly alkohol některé oběti metanolu.

„Garáž, která se nachází v ulici K Pasekám, sloužila podle policie nejen jako sklad, ale také jako stáčírna a míchárna nelegálního alkoholu. Policisté na místě stále pracují,“ informovala dnes odpoledne policie. „Lidé mohou mít ještě několik podezřelých lahví u sebe doma,“ upozornil pak policejní mluvčí Petr Jaroš.

V polovině našli metylalkohol

Sedmatřicetiletý majitel večerky ze Zlína čelí obvinění z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. V obchodě prodával nekolkovaný alkohol, teď mu hrozí až tříleté vězení nebo zákaz činnosti. Obchod je od začátku týdne uzavřený.

Vzorky, které Státní zemědělská a potravinářská inspekce odebrala z originálních nápojů vyráběných Likérkou Drak na Kroměřížsku, jsou prý v pořádku.

Již krátce po poledni rozhlas informoval o tom, že policie, celníci, inspektoři i hasiči, kteří v terénu hledají další nebezpečné lihoviny, ve více než polovině z dosud zkontrolovaných 57 vzorků našli stopy metylalkoholu. Vzorky jsou údajně z Moravskoslezského, Královéhradeckého, Pardubického a Středočeského kraje.

Počet otrávených lidí metylalkoholem stále roste, i když už ne tak prudce. Dosud zemřelo už 18 lidí. Nejnovější případ se týká Havířova. Tam našli mrtvého staršího muže, který měl v bytě láhev alkoholu bez kolku. Příčinu smrti potvrdila pitva.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…