Véčkaři odmítají alternativní školství i propagaci výrobků fair trade

22.08.2011 14:05

Nejmenší vládní strana zveřejnila výsledky dvou referend příznivců strany – véčkařů. Drtivou většinou hlasů byla odmítnuta jak širší podpora alternativního školství ze strany státu, tak širší propagace tzv. fair trade výrobků státem.

Véčkaři odmítají alternativní školství i propagaci výrobků fair trade

Věci veřejné zveřejnily výsledky dvou referend, kterých se zúčastnili příznivci strany - véčkaři. Z výsledků vyplývá, že by si nepřáli, aby se stát více zapojoval do propagace výrobků fair rade, ani do podpory alternativního školství.

Napřed vychovejte učitele

Jako „fair trade" se označuje způsob obchodu, jehož cílem je přímá a účinná podpora znevýhodněných pěstitelů a řemeslníků z rozvojových zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Jeden z véčkačů své odmítavé stanovisko vyjádřil i v diskusi. Podle jeho názoru není úkolem státu propagovat jednotlivé obchodní značky. Širší propagaci těchto výrobků odmítlo takřka osmdesát procent véčkařů.

Proti podpoře alternativního školství - např. domácího vyučování - se pak vyslovilo sedmdesát procent respondentů mimo jiné s odůvodněním, že stačí, když má každý rodič svobodu volby, kam dítě umístí a prestižní školy se časem vyprofilují samy. Další z véčkařů podotkl, že kvalita školství se odvíjí od kvalit učitelů, proto je třeba napřed řádně vychovat budoucí pedagogy.

Za zmínku stojí, že u referend není uvedeno, kolik příznivců strany se zúčastnilo hlasování, procentuální vyjádření odpovědí, které strana zveřejňuje, tak může ztrácet informační hodnotu.

Foto: Hans Štembera

Související:

Véčkaři rozhodli v referendech, nechtějí DPH 19 procent

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…