Vedení ČSSD už nechce Palase za krajského volebního lídra

14.10.2011 21:40

Šance nynějšího hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase na znovuzvolení do čela kraje v příštím roce se výrazně snížily. Předsednictvo ČSSD v pátek totiž dalo zelenou nominaci Palasova náměstka Miroslava Nováka na pozici krajského lídra v příštích volbách. Novinářům to po jeho jednání řekl předseda strany Bohuslav Sobotka.

Vedení ČSSD už nechce Palase za krajského volebního lídra
Foto: redakce
Popisek: Senátor Jaroslav Palas

Palas by teoreticky ještě mohl získat nominaci z kraje. Zdá se ale, že hejtman, který se dostal do sporu se Sobotkou kvůli pronájmu krajské nemocnice v Novém Jičíně firmě Agel podnikatele Tomáše Chrenka, je zřejmě ze hry o další vedení kraje. 

Vedení ČSSD v pátek také rozhodlo o tom, že volebním manažerem strany pro krajské a senátní volby v příštím roce bude poslanec Jan Hamáček. Vedení ČSSD také dalo zelenou některým kandidátům v senátních a krajských volbách, které nominovaly kraje. Do Senátu bude kandidovat například nynější poslanec a bývalý ministr vnitra František Bublan. 

Cílem ČSSD je podle Sobotky vyhrát příští rok v krajských i senátních volbách. Strana má podle něj ambici obhájit své dominantní postavení v krajích, které nyní ovládá všechny. Pomoci jí k tomu má i Hamáček, který se podílel na volební kampani ČSSD v loňských senátních a komunálních volbách. Pro sociální demokraty dopadly úspěšně. Hamáček bude mít k dispozici volební tým, ve kterém bude dalších deset až patnáct lidí. 


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…