Vidím i John mají šéfování výborů potvrzené. Proti Johnovi stálo 48 poslanců

15.12.2011 12:38

Sněmovna potvrdila ve vedení čtyř výborů nové předsedy. V čele sněmovního výboru pro obranu tak je potvrzen Jan Vidím z ODS. Hlasovalo pro něj 76 zákonodárců, 11 bylo proti. V čele výboru bezpečnostního byl pak hlasováním potvrzen i předseda VV a exministr vnitra Radek John. Na hlasování ale bylo vidět, že s jeho osobou v čele výboru nesouhlasí téměř čtvrtina sněmovny. Zatímco 56 poslanců bylo pro, 48 bylo proti. Nesouhlas s Johnem vyjádřili především zákonodárci z KSČM a ČSSD.

Vidím i John mají šéfování výborů potvrzené. Proti Johnovi stálo 48 poslanců
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jana Drastichová, Radek John, Karolína Peake, Radim Vysloužil

Poslanci hlasováním potvrdili i předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku v čele mandátového a imunitního výboru. Sobotka nahradil Jeronýma Tejce (ČSSD), který se vzdal předsednictví výboru potom, co byl zvolen do funkce šéfa poslanců ČSSD. V ní vystřídal právě Sobotku. Pro Sobotku hlasovalo 101 poslanců, 9 bylo proti.

Sněmovna potvdrila také nového předsedu ústavně-právního výboru, ktreým tak je ode dneška Marek Benda z ODS. Benda přitom výbor několik měsíců formálně vede. Od doby, kdy skončila ve funkci předsedkyně Karolína Peake (VV), která se stala vicepremiérkou. Novou místopředsedkyní bude Jana Suchá (VV). Aby byl Benda předsedou ústavně-právního výboru, s tím souhlasilo dnes 104 zákonodárců.

Poslanci také provedli změnu ve volebním a školském výboru a ve volební komisi. Ve všech třech případech z nich odchází Alena Hanáková (TOP 09 a Starostové), jenž míří do funkce ministryně kultury. Vystřídá ji Jiří Besser (TOP 09 a Starostové), který k pátku na ministerský post rezignoval.

Branný a bezpečnostní výbor vznikl rozdělením branného a bezpečnostního výboru, který vedl František Bublan (ČSSD). Ten je nyní jediným kandidátem do čela nové stále sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Tajná volba se koná dnes, stejně jako volba předsedy stálé delegace do Meziparlamentní unie. Kandidátem je exministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS).

Předsedové výborů berou zhruba o 22 700 korun více než poslanci bez funkce, jejichž plat je 55 900 korun. Plat místopředsedů výborů je 72 450 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …