Vít Bárta: S kýmpak to schůzuje manžel paní Peake...

05.12.2012 23:06

Karolína Peake ve středu ráno podle ČT oznámila, že pokud by jejím LIDEM bylo nabídnuto křeslo ministryně obrany, chtěla by do čela armádního resortu usednout ona sama. Jejího bývalého kolegu z Věcí veřejných Víta Bártu to rozhodně nepřekvapilo, neboť již předtím na svém blogu odhalil, že dosavadní vicepremiérka pro boj s korupcí se na novou funkci pečlivě připravuje - dokonce už navázala kontakty s lidmi kolem zbrojovky Omnipol.

Vít Bárta: S kýmpak to schůzuje manžel paní Peake...
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Anketa

Jak by Peake dopadla na obraně?

hlasovalo: 3912 lidí

Karolína Peake ještě ani neusedla do křesla ministryně obrany, a už se podle Víta Bárty její manžel Charles stal pravidelným zákazníkem v Nekázance. Tam prý podle důvěryhodných informací dochází za Josefem Pigou, pravou rukou zbrojaře Richarda Hávy a klíčovým mužem firmy Omnipol.

Mimoto se sama Peake schází s Václavem Irovským, který je podle Bárty jedním z klíčových vyslanců Omnipolu ve státní správě. Právě on prý měl pro Omnipol připravit privatizaci Leteckých opraven Malešice, kterou odstupující Alexandr Vondra odmítal.

Celý článek Víta Bárty ZDE

Bárta alespoň doufá, že manžel Charles se svými novými přáteli nebude domlouvat provize za prodloužení pronájmu Gripenů. V tom případě by totiž mohli Švédové poslat peníze na transparentní účet strany LIDEM, který podobné pochybné transakce přitahuje.

Závěrem Bárta doporučuje Charlesi Peakovi, aby finanční transakce se světovými zbrojovkami nedělal přes účty ve Švýcarsku, na Gibraltaru a Panenských ostrovech - tam už totiž není bezpečno. A všem ostatním tajemně doporučuje, ať sledují dění kolem obrněných vozidel proti minám zvaných MRAP. „Uvidíte, že o nich ještě hodně uslyšíme,“ slibuje poslanec Věcí veřejných.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …