Vláda se sejde i po rozpuštění sněmovny, zákony asi neprojedná

21.08.2013 6:39

Úřednický kabinet Jiřího Rusnoka se dnes sejde i přesto, že poslanci v úterý odhlasovali rozpuštění sněmovny a otevřeli tím cestu k předčasným volbám. Premiér už dříve řekl, že vláda po rozpuštění utlumí zákonodárnou iniciativu a bude se zabývat maximálně jedním či dvěma zákonnými opatřeními, například snížením poplatku za pobyt v nemocnici.

Vláda se sejde i po rozpuštění sněmovny, zákony asi neprojedná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Rusnok představil své ministry

Kabinet měl dnes na programu několik návrhů zákonů, mimo jiné novelu zákona o vysokých školách, o ochraně zemědělského půdního fondu či zákona o obalech. Novými normami už se ale kabinet zřejmě zabývat nebude. Ministři by tak mohli projednat jen některé materiály, které nevyžadují schválení sněmovny, jako je jmenování generálů.

Senát může schvalovat zákonná opatření

Zákonodárnou iniciativu po rozpuštění sněmovny převezme Senát, který na návrh vlády může schválit zákonná opatření. Ta by se ale měla týkat jen mimořádných situací a musí je po volbách potvrdit nová sněmovna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…