Vnitro utratilo miliony. Teď nakoupené věci nepoužívá

07.11.2011 13:14

Ministerstvo vnitra nakoupilo techniku za stovky tisíc korun, kterou nikdo nepoužívá. Neefektivní hospodaření podle serveru Lidovky.cz odhalil audit, který zadal bývalý ministr Radek John (VV).

Vnitro utratilo miliony. Teď nakoupené věci nepoužívá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Hospodářské noviny upozornily například na fakt, že vnitro koupilo přístroje umožňující sledovat pohyb policejních hlídek za 1,6 milionu. Ty teď leží ve skladu. "Dle vyjádření tehdejšího ředitele Podniku opravárenských zařízení si měl dodávku vyzvednout 'někdo z jihomoravské policie‘. Uvedl, že se opakovaně dotazoval na použití jednotek, nadřízení ho vždy ujistili, že se použití vyřeší," uvádí audit.

Nakoupili televize. Techniku k nim už ne

O těchto přístrojích nemají žádné informace ani policisté. "Nemůžu se k tomu vyjádřit. Pokud se to odehrálo v roce 2008, muselo si to objednat bývalé vedení," reagoval současný ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel.

Využití nenašly ani čtyři ze šesti velkoplošných televizorů, které ministerstvo nakoupilo pod vedením Martina Peciny. "Z důvodu úspor nebyla k obrazovkám zakoupena dostatečná technika k tomu, aby mohly být používané," píše se v auditu.

K tématu:
Forenzní audit organizací Ministerstva vnitra

John: Zakázky na vnitru byly netransparentní. S tím je teď konec

John na vnitru šťouchnul do korupčního hnízda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …