Volte Karla a Kalousek bude nejmocnější v zemi. Varování známého publicisty

16.01.2013 11:34

„Miroslav 'Kalda' Kalousek je politický a obchodní génius. Pokud Nejedlý se Šloufem nevymyslí zázrak, definitivně se stává nejmocnějším mužem v zemi," je přesvědčen ekonomický publicista Miroslav Motejlek, majitel a vydavatel serveru motejlek.com.

Volte Karla a Kalousek bude nejmocnější v zemi. Varování známého publicisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Miloš Zeman (SPOZ) sice zvítězil v prvním kole prezidentské volby, ale jen velmi těsně. Od druhého postupujícího kandidáta Karla Schwarzenberga (TOP 09) jej dělilo necelé procento hlasů. To z něj podle Motejlka dělá jasného outsidera pro druhé kolo.

„Pokud Zemanovi kormidelníci Nejedlý a Šlouf nevymyslí zázrak, velkým vítězem prezidentských voleb bude Miroslav Kalousek, autor a majitel projektu TOP 09," tvrdí Motejlek.

Kalousek prý tahá za nitky

„Kalousek nejprve zmanipuloval stárnoucího, ale populárního Karla, následně naivní a vesměs velmi slušné starosty. Do pražských voleb mu dělal loutku exguvernér Tůma. Kalousek místo něj dokonce chodil na důležité schůzky," vyčítá Kalouskovi Motejlek.

„Jako ministr financí nejenže vládne státní pokladně a trvale si dělá dobrý den z premiéra Nečase, ale spravuje majetky státu typu ČEZ," pokračuje v kritice ministra financí.

Nyní podle Motejlka navíc reálně hrozí, že bude mít ještě prezidenta se všemi jeho pravomocemi, které prý rozhodně nejsou úplně malé, jak by se na první pohled mohlo zdát. „Někdo říká, že se kníže jako prezident emancipuje. Tomu nevěřím. Kalousek přece jenom není Bursík," uzavírá autor svůj komentář.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…