Všechna kultura je umění. I Michal David, říká nová ministryně

22.01.2012 13:49

Nová ministryně kultury Alena Hanáková nastoupila po Jiřím Besserovi na místo v době, kdy bude těžké získat vůbec nějaké peníze. Jak to udělá a co bude podporovat, řekla časopisu Týden.

Všechna kultura je umění. I Michal David, říká nová ministryně
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Jeden z předchůdců Hanákové, Vítězslav Jandák, tvrdil, že bigbít není umění. „Všechna kultura je umění. Proč by jiná hudba byla a bigbít ne? Má také melodii, rytmus, výraz, zabarvení...“ tvrdí Hanáková.

Kabáty neposlouchá

Dodává také, že i Michal David je umění, protože jde hlavně o to, co se líbí lidem. „Stejně jako je pro někoho umění Joan Miró a jiný si radši pověsí na zeď růžové labutě s kraječkami,“ říká. Skupinu Kabát, kterou má Besser rád, neposlouchá.

Jako ministryně se samozřejmě bude snažit o vyšší platy ve svém resortu. Uvědomuje si však, že to nebude v době krize jednoduché. „Určitě ano, od toho tady jsem. A buď to půjde nebo nepůjde. Na začátku se na mě jeden z kolegů podíval a říká: "Víš, budeš to mít těžké, protože nebudeš mít z čeho dávat. A naopak přichází doba, kdy budeme muset začít brát.",“ uvedla Hanáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…