Vyhněte se zimním úrazům i prochladnutí

27.11.2012 0:00

Správně zvolená obuv a dobře vybavená lékárnička, jako pojistka pro všechny případy, vám pomohou přežít letošní zimu bez úhony.

Vyhněte se zimním úrazům i prochladnutí
Foto:
Popisek:

Ať už si užíváme zimu na horách nebo ve městě či vesnici, měli bychom mít na paměti, že jen zlomek sekundy může stát za zlomenou nohou, vykloubeným ramenem nebo vyvrknutým kotníkem. O pár minut víc strávených v mrazu pak zase může způsobit pořádné nachlazení. Zkrátka, letos si vezměte k srdci heslo, že štěstí přeje připraveným a užijte si zimu bez jakéhokoliv strachu z úrazů nebo prochladnutí. Stačí k tomu opravdu velmi málo!

Kdo jen měl ten chodník uklidit?!
Každý rok sledujeme tahanice o to, kdo je vlastně zodpovědný za úklid chodníků. Každý rok se dozvíme, že je vlastně jedno, kdo by za náš eventuální pád nesl zodpovědnost, protože bychom stejně museli projít neuvěřitelným martyriem prokazování, že jsme vše možné (i nemožné) přizpůsobili stavu chodníku. Ve finále bychom se asi stejně dozvěděli, že si za případný úraz můžeme sami a že nejlepší je při nepřízni počasí zůstat doma. Abychom se tedy letos vyhnuli obavám, jak zvládneme cestu do práce nebo do samoobsluhy pro rohlíky, bude lepší se pořádně vybavit.

Boty s revolučními patenty
Nejlepší ochranou před uklouznutím, ať už na chodníku, silnici nebo na horách, ale i prochladnutí jsou dobře vybrané zimní boty. V posledních letech jsou trendem boty, které mají na jednu stranu módní vzhled, takže si rozhodně neuříznete ostudu, když v nich vyrazíte ven, a na druhou stranu jsou určeny k všestrannému a hlavně bezpečnému použití. Například hybridní model Helena a outdoorový model Revel značky KEEN jsou doslova napěchovány inovativními patenty, které vám zaručí ochranu před nástrahami zimního počasí. Oba modely jsou opatřeny novou zimní podešví  KEEN.DCR s 4mm hlubokým vícesměrným vzorkem, která zaručuje dokonalý a bezpečný pohyb i na zmrzlém povrchu a navíc nechybí ani patentovaná ochrana prstů před poraněním. Ať už zvolíte hybridní model, který je kombinací módní kozačky a zimní trekové boty, nebo outdoorový model pro všestranné použití, budou oba zatepleny materiálem KEEN.WARM, podšívkou z umělé kožešiny a novou unikátní technologií HEAT TRAPOLATOR, která pro ochranu proti chladu využívá v botě ohřátý vzduch, který je zadržován ve speciálních prostorech mezi mezipodešví a zateplenou vložkou. Kvalitní kožený svršek spolu s voděodolnou, prodyšnou membránou KEEN.DRY udrží vaše nohy v suchu i v náročných podmínkách.

Vaše pojistka – vybavená lékárnička
Spoléhat se výhradně na boty se správným a dostatečně hlubokým vzorem podrážky a dokonalým zateplením, není samozřejmě zárukou stoprocentního úspěchu ve vaší snaze přežít zimu bez zranění a nachlazení. Proto nezapomínejte na dobře vybavenou lékárničku doma i na cestách. V první řadě by měla obsahovat teploměr, dezinfekci, sterilní vatu a obvazy, elastické obinadlo, náplasti, léky proti průjmu a na další zažívací obtíže. Dále byste neměli zapomenout na léky s obsahem paracetamolu, které snižují teplotu. Na bolest, ale i léčbu zánětu jsou vhodné léky s obsahem ibuprofenu (Dolgit), které ve spojení například s chladivou emulzí Efffi blue a jejími léčivými výtažky z mandarinky, máty a kafru, dokáží rychle pomoci od akutních bolestí kloubů, svalů a vazů. Abyste byli připraveni i na případnou poúrazovou péči, přidejte také Efffi green, chladivou emulzi s mandarinkou, kaštanem a mentolem, ale navíc také organickou sírou, která reparuje chrupavky a vazivové tkáně a je dobře vstřebatelná pokožkou.

Chybět by vám ale také neměl zimní pleťový a tělový krém s dostatečným ochranným faktorem před UV zářením a také tyčinka na rty.

ml,TZ,foto:archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…