Vyšetřování útoku v Albrechticích potrvá nejmíň do příštího týdne

17.11.2011 16:54

Vyšetřování úterního útoku na starostku obce Albrechtice v Jizerských horách potrvá nejméně do příštího týdne. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Ženu a jejího manžela prý napadla skupinka Romů. Domáhali se důchodu své příbuzné, které se ale před časem kvůli vážné nemoci zřekli. Proto se o ni starala obec, která se nyní chce opatrovnictví vzdát.

Vyšetřování útoku v Albrechticích potrvá nejmíň do příštího týdne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chodba v domě Romů

Policie zatím vyšetřování neuzavřela a nikdo nebyl obviněn. "Ještě na příští týden jsou naplánovány výslechy svědků a účastníků incidentu," potvrdila mluvčí. Dodala, že to bude spíše otázka týdnů než dnů. "Chtěla bych už nyní vyvrátit spekulace, že se o jednalo rasově motivovaný čin," zdůraznila Suchánková.

SLEDUJEME téma Romové 

Podle starosty Jaromíra Zemana incident vznikl kvůli sporu o nemocnou ženu, kterou kvůli schizofrenii soud zbavil svéprávnosti. Ze zákona se o ni proto starala obec a místostarostka za ni za 4000 korun měsíčně od státu vyřizovala agendu na úřadech a platila léky a jídlo. Problém nastal, když obec pro ženu vymohla důchod a ten přišel zpětně ve výši 60.000 korun. Romové si pro peníze přišli s tím, že jsou to peníze pro celou rodinu.

Na místostarostku prý zaútočili přímo u ní doma. Když ji manžel přišel bránit, napadli údajně i jeho. Podle Zemana byli útočníky místní Romové, kteří si ale na pomoc přivolali také příbuzné z okolí. Ve středu večer se proto v Albrechticích sešlo mimořádné zastupitelstvo, aby se případnému opakování podobných incidentů předešlo. Rozhodlo, že agentura, která hlídá obecní objekty, nyní zintenzívní dohled.

Čtěte více:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…