WikiLeaks: Američané nejčastěji citují politoložku Dvořákovou

03.10.2011 21:55

Co ambasádu USA vedlo k tomu, že nejčastěji citovala právě Dvořákovou? Prý to bylo jen proto, že se nejčastěji objevovala i v českých médiích.

WikiLeaks: Američané nejčastěji citují politoložku Dvořákovou

Depeše, jež zveřejnil server WikiLeaks naznačují, že Američané se v Česku nejčastěji obrací na jednu odbornici, aby jim popsala zdejší politickou situaci - na politoložku Vladimíru Dvořákovou. Za ní následuje politolog Pehe. Informuje o to server Česká pozice.

„Nejcitovanějším komentátorem, respektive politologem, je Vladimíra Dvořáková. Její jméno se v depeších z let 2004 až 2010 objevilo celkem devětkrát. Proč právě Dvořáková? Byla totiž výrazně nejcitovanějším komentátorem. Druhým v pořadí byl politolog Jiří Pehe. Jeho komentáře americké velvyslanectví využilo pro své depeše čtyřikrát," píše server.

Mezi novináři vede Leschtina a Mitrofanov

Co ambasádu USA vedlo k tomu, že nejčastěji citovala právě Dvořákovou? Prý to bylo jen proto, že se nejčastěji objevovala i v českých médiích. Pro Jiřího Pehe pak mluví to, že je absolventem Kolumbijské univerzity, a působí v roli ředitele pražské pobočky University of New York.

Za zmínku stojí, že z novinářů jsou nejčastěji citováni Leschtina a Mitrofanov, je však třeba dodat, že tito pánové byli zmíněni v depeších pouze dvakrát. Jejich kolegové však měli to štěstí jen jednou. Mnohem větší pozornosti se těší sociologové Jan Hartl a Jan Herzmann. Harl je druhým nejcitovanějším odborníkem hned po Dvořákové

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …