Z vedení ODS by mělo odejít více lidí, myslí si Nečas

03.05.2010 13:45

Volební lídr ODS Petr Nečas míní, že se mu podařilo stranu přesměrovat k důvěryhodnější a serióznější politice. Reagoval tak na Klausovu kritiku. Prezident míní, že by z ODS mělo odejít víc lidí.

Z vedení ODS by mělo odejít více lidí, myslí si Nečas

Petr Nečas reagoval na kritiku Václava Klause v pondělní debatě se zástupci Americké obchodní komory. Klaus dříve prohlásil, že po nástupu Nečase k "žádnému znovunastartování" ODS nedošlo.

Volební lídr ODS je přesvědčen, že spolustraníkům dal větší chuť jít do voleb. Nečas tak v debatě se zástupci Americké obchodní komory v ČR reagoval na kritiku prezidenta Václava Klause, podle nějž ani po nástupu Nečase nedošlo k novému nastartování ve straně.

"Stalo se jednoznačné přesměrování ODS k politice, která má být serióznější a důvěryhodnější, a projevilo se to i v personálních změnách," řekl Nečas.

Zopakoval, že si Klause velmi váží. Věří ale prý, že by ho racionálními argumenty přesvědčil, že s ODS je to trochu jinak, než si myslí. "Nálada se pozitivně změnila ve prospěch ODS," zdůraznil současný místopředseda ODS, který vede stranu do voleb místo Mirka Topolánka, jenž je i nadále předsedou ODS.

Nečas v debatě s podnikateli nicméně přiznal, že stažení Mirka Topolánka z čela strany k nápravě její reputace nestačí. S Klausem prý souhlasí v tom, že z vedení by mělo odejít více lidí.

Ztratili jsme důvěryhodnost, ale napravíme to

Prezident v rozhovoru pro týdeník Euro uvedl, že ODS by se měla zbavit nejméně dvou osob. "Já bych ten seznam rozšířil," poznamenal k tomu Nečas. Zdůraznil ale, že politická strana musí dodržovat svá vnitřní pravidla. Nemůže se prý chovat jako autokrat a sesazovat funkcionáře, které si spolustraníci vybrali.   

"Nejsme spolek andělů. Udělali jsme obrovské chyby a mnozí ztratili důvěryhodnost," řekl Nečas. K tomu, aby stranu změnil a zlepšil její image, ale prý potřebuje silný mandát od voličů i kongresu ODS. "Mám-li dělat změny, musím být předsedou ODS," řekl.

V posledních týdnech média spekulovala i o odvolání šéfa pražské ODS Pavla Béma a místopředsedy Ivana Langera. Oba však své pozice na kandidátkách do sněmovny na výkonné radě obhájili.

Čtěte také:
ODS si odchodem Topolánka moc nepomohla, řekl Klaus

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…