Za podvody s benzínem v BIS nejspíš trest nepadne, píše server

14.01.2012 10:08

Několik detektivů Bezpečnostní informační služby si po léta přilepšovalo k platu tím, že vykazovali vyšší spotřebu benzínu ve vozidlech, než skutečně projeli a finanční rozdíl shrábli do vlastní kapsy. Po měsíci vyšetřování se ale zdá, kauza zmizí do ztracena. Jediný v případu obviněný muž spáchal sebevraždu a další vyšetřování se zatím nechystá.

Za podvody s benzínem v BIS nejspíš trest nepadne, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

V závěru loňského roku informovala média o tom, že někteří pracovníci Bezpečnostní informační služby (BIS) falšovali údaje o tom, kolik projeli benzínu. Zapisovali víc, než ve skutečnosti projeli a rozdíl shrábli do vlastní kapsy. Po měsíci se zdá, že za podvody s benzínem nepadne. Zprávu přináší Aktuálně.cz.

Detektivy léta nikdo nekontroloval

Podle Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 byl v kauze obviněn jediný příslušník, který však během vánočních svátku spáchal sebevraždu. "Stíhání je tak nyní bezpředmětné," tvrdí státní zástupkyně Šárka Pokorná. Nikdo další podle ní obviněn nebyl.

Za zmínku stojí, že k falšování údajů o množství tankovaného benzínu docházelo několik let. Nikdo to totiž nekontroloval. V souvislosti s případem bylo z BIS propuštěno několik detektivů a další byli postaveni mimo službu. Vedení za ně teď hledá náhradu a je možné, že se potýká s personálními problémy. Mluvčí BIS Jan Šubert však podobné úvahy odmítá komentovat.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…