Zahradil (ODS): Schwarzenberg nesmí mluvit za vládu

12.12.2011 20:00

odle europoslance Jana Zahradila byla nedělní vyjádření ministra Schwarzenberga v České televizi nejen předčasná, ale také bezprecedentně neloajální v rámci vlády.

Zahradil (ODS): Schwarzenberg nesmí mluvit za vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil na konferenci Vize 2020

"Pan Schwarzenberg není (naštěstí) ani prezident, ani premiér této vlády, aby si mohl dovolit sám o sobě formulovat vládní politiku vůči výsledkům summitu EU formou televizního vystoupení. Navíc jeho jednostranná servilita vůči tzv. 'tvrdému jádru EU' svědčí nejen o jeho špatném analytickém úsudku, ale navíc zpochybňuje i jeho schopnost účinně bránit české národní zájmy," řekl Jan Zahradil.

Předseda Evropských konzervativců a reformistů Jan Zahradil zároveň v pátek poblahopřál britskému a českému premiérovi, že v obtížné atmosféře hájili zájmy občanů svých zemí a svých voličů. Pouhé odevzdání fiskální suverenity či poskytnutí finančních záruk bez jakékoliv protihodnoty je podle něj neakceptovatelné. Lídři eurozóny bohužel promeškali příležitost k přeměně EU na pružnou, otevřenou strukturu, když znovu trvali na úzkoprsém a překonaném federalistickém pojetí, vedoucím EU jen jedním směrem, ke stále užší integraci.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …