Žalobkyně navrhla pro Bártu a Škárku tresty. Jen podmíněné

06.04.2012 9:36

Státní zástupkyně Hana Vrbová navrhla ve své závěrečné řeči před Obvodním soudem pro Prahu 5 podmíněné tresty pro obžalované poslance Víta Bártu i Jaroslava Škárku. Je totiž přesvědčena, že tresty za jejich obvinění by měly mít především preventivní a výchovný účel.

Žalobkyně navrhla pro Bártu a Škárku tresty. Jen podmíněné
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

Podmíněné tresty navrhla státní zástupkyně Hana Vrbová pro poslance Víta Bártu a Jaroslava Škárku. První jmenovaný stanul před Obvodním soudem pro Prahu 5 pro obvinění z uplácení, druhý pro přijetí úplatku. Podle žalobkyně byla jejich trestná činnost prokázána. Navrhla, aby soud uznal Bártu vinným z podplácení. A Škárka podle ní úplatek dobrovolně přijal.

Návrh podmíněného trestu zdůvodnila Vrbová tím, že oba obžalovaní jsou bezúhonné osoby, a proto by tresty pro ně měly mít především preventivní a výchovný účel, který by měl sloužit také k ochraně společnosti. „V případě pana Bárty bych navrhovala uložení trestu ve třetině zákonné trestní sazby s dlouhou zkušební dobou. U pana Škárky pak trest pod polovinou zákonné sazby se zkušební dobou kolem dvou let,“ konkretizovala svůj návrh státní zástupkyně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…