Zambijský ministr chce, aby se vrátila trojice Čechů kvůli soudu

14.01.2012 10:45

Trojice Čechů, která je v Zambii podezřelá ze špionáže, by se do jihoafrické země měla vrátit a stanout před soudem. Prohlásil to dnes podle agentury Reuters zambijský ministr vnitra Kennedy Sekeni s tím, že Češi uprchli z vazby a vrátili se do Česka.

Zambijský ministr chce, aby se vrátila trojice Čechů kvůli soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

"Potvrzuji, že tři Češi uprchli a ukryli se ve své zemi," prohlásil ministr. Rozhlasové stanici řekl, že chce, aby se všichni vrátili do Zambie a stanuli před soudem. Trojice Čechů byla zatčena loni v říjnu a obviněna ze špionáže, protože údajně fotografovali vjezdy do kasáren a základnu zambijského letectva. Za to jim podle agentury Reuters hrozilo až 30 let vězení. Z vazby byli po sedmi dnech propuštěni na kauci, zemi ale nesměli opustit a museli se hlásit policii. Trojice všechna obvinění odmítala.

Začátkem ledna se všichni tři vrátili do republiky, bližší okolnosti jejich návratu ale nejsou známy. Podle Reuters české úřady uvedly, že trojice pracovala pro nizozemskou společnost a do Zambie přijeli na pozvání přítele po pracovní cestě do Jižní Afriky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …