Zaměstnanci úřadů práce hákují i o víkendu. Systém vyplácení dávek se zpozdil

28.01.2012 20:32

Na čtyři stovky zaměstnanců úřadů práce si tento víkend namísto odpočinku “užilo“ mimořádnou směnu. Na vině je přechod na nový systém výplaty sociálních dávek, který zpozdil lednové vyplácení těchto příspěvků. Úřady tak mají poslední dny na jejich vyplacení a proto mnohé z nich musely otevřít i o víkendu. Nový systém nedávno kritizovali odboráři, podle nichž na něj zaměstnanci úřadů nebyli dostatečně dobře připraveni.

Zaměstnanci úřadů práce hákují i o víkendu. Systém vyplácení dávek se zpozdil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

 

zaměstnanců přijde na úřady práce i v neděli," okomentoval situaci pro server Týden.cz mluvčí generálního ředitelství Úřadu práce ČR Jiří Reichl. Minulý týden do práce ze stejného důvodu zamířilo 800 lidí z celkového počtu 8500 zaměstnanců úřadů práce.

Peníze se nezpozdí, ujišťuje lidi ředitelství

Celkový součet všech lednových dávek činí 1,48 milionu korun, přičemž do středy úřady vyplatily necelých 1,44 milionu. 950 tisíc z toho připadá na sociální podpory, 275 tisíc stát přispívá na péči, 190 tisíc celkem dostali lidé v hmotné nouzi a 120 tisíc míří nezaměstnaným. Reichl ve středu přislíbil, že všechny lednové dávky budou do konce měsíce vyplaceny.

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP)na nespokojenost příjemců dávek i úřadů práce reagoval prohlášením, že si nový systém “za pár týdnů sedne“. Toto ujištění však mnohé neuspokojuje. Na nový systém si stěžovali odboráři z úřadů práce v Ostravě a Litoměřicích, kteří požadují jeho urychlené zprovoznění, proškolení zaměstnanců i bezplatné psychologické konzultace pro přetížené pracovníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …