Zaorálek zve lidi na přednášku. O situaci v Libyi

23.03.2011 15:13

Sociální demokraté jsou přesvědčeni, že by lidé měli znát postoje České republiky ohledně situace na Blízkém východě a války v Libyi. Jelikož se domnívají, že široká veřejnost má ze strany politiků málo informací, rozhodli se připravit přednášku na toto téma.

Zaorálek zve lidi na přednášku. O situaci v Libyi

"Vzhledem k tomu, že při současné vojenské akci mezinárodního společenství není jednoznačně stanoveno, jaký je jeho strategický cíl, je bezpodmínečně nutné dodržovat mandát příslušné rezoluce č. 1973 Rady bezpečnosti OSN. Neměli bychom se stát ani okupační silou, ani budovat nějaký budoucí protektorát v Libyi," varuje Lubomír Zaorálek. A poněvadž je on i celá ČSSD  přesvědčena, že je naší povinností udělat vše, aby se zmenšil počet obětí a omezilo násilí, ke kterému dochází v Libyi, rozhodl se zítra připravit odborný seminář.

"Zúčastnit se ho mohou všichni, kdo budou mít zájem. Potakjí se na tam se zahraniční komisí naší strany, s experty ze státní i akademické sféry. S poslanci, senátory i novináři,." prozradil ParlamentnímListům.cz mluvčí ČSSD Martin Ayrer.

Čtěte také:

Téma je jasně dané: Jak by měla ČR dál postupovat? Jaké jsou cesty řešení tohoto válečného konfliktu? Jakou roli má hrát mezinárodní intervence? Jak se změnila geopolitická situace v severní Africe?

Seminář se uskuteční zítra od 16 hodin, v Poslanecké sněmovně, ve Sněmovní 1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…