Zase jim to kleklo. Registr aut nejede

25.07.2012 8:52

Centrální registr vozidel v Praze ve středu ráno podle náměstka ministra dopravy Ivo Tomana opět zkolaboval. Kolabuje i v Brně a Ostravě.

Zase jim to kleklo. Registr aut nejede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Dobeš

Nový registr ministerstvo dopravy spustilo 9. července. Po zhruba hodině provozu systém spadl a od té doby se potýká s neustálými problémy a opakovaně kolabuje. Ministerstvo dopravy stále slibuje, že registr už bude fungovat, jak má, ale objevují se stále další a další chyby.

Pod Dobešem se houpe židle

Premiéru Petru Nečasovi i vicepremiérce Karolíně Peake už ale došla trpělivost. Ministr dopravy Pavel Dobeš bude muset vyvodit personální odpovědnost za nefunkční centrální registr vozidel. Peake prohlásila, že její strana nebude strkat hlavu do písku, pokud na ministerstvech budou problémy. Nečas očekává, že bude registr bezproblémově běžet do pátku. Zatím tomu ale nic nenapovídá.

Dobeš ve svém vyjádření uvedl, že je připraven rezignovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…