Zavádějící mediální kampaň nás poškozuje, brání se IZIP

06.10.2011 14:16

Představitelé IZIPu tvrdí, že vstup nového investora do společnosti nijak neohrozí plnění závazů, které firma má vůči VZP. Přibližně dva a půl milionu pojištěnců, kteří jsou do projektu elektronických knížek zapojeni, tak prý mohou zůstat klidní.

Zavádějící mediální kampaň nás poškozuje, brání se IZIP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Společnost IZIP, která provozuje nákladný systém elektronických zdravotních knížek, se důrazně ohradila proti spekulacím, jež se v posledních dnech objevují v médiích. To, že do společnosti vstoupila neznámá švýcarská firma, která v současnosti drží čtyřicet devět procent akcií, projektu elektronických zdravotních knížek jen prospěje. Zprávu přinesl server idnes.cz


Vše o projektu IZIP čtěte ZDE

"Je obvyklé, že investor vytvoří pro nový investiční projekt novou entitu, jejímž prostřednictvím projekt kontroluje. Nejde tedy o nestandardní situaci a nově vzniklou společnost, jak naznačuje aktuálně vedená mediální kampaň," uvedl v prohlášení PR manažer společnosti Marek Kuřina.

Rozšíří se elektronické zdravotní knížky i do zahraničí?

VZP do projektu elektronických knížek investovala miliardu korun, Tyto peníze šly prý především na motivační platby lékařů. Kritici projektu ovšem tvrdí, že doktoři projekt nevyužívají tak jak by mohli, což jej v konečném důsledku činí příliš nákladným.

Představitelé IZIPu rovněž tvrdí, že vstup nového investora do společnosti nijak neohrozí plnění závazků, které firma má vůči VZP. Přibližně dva a půl milionu pojištěnců, kteří jsou do projektu elektronických knížek zapojeni, tak prý mohou zůstat klidní.

Akcie získala neznámá švýcarská společnost eHI eHealth International, která má údajně zájem na tom, aby se český elektronický systém rozšířil i do zahraničí.

Psali jsme:
Rozhlas: VZP investovala miliardu do projektu IZIP. Pacienti ale ostrouhali
Mořský koník, VZP a IZIP: Rath kvůli tomu exhiboval před kamerou
VZP nemocnicím: Když snížíte počet lůžek, dostanete stejně peněz

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…