Zbytek: Nepřekročí-li Zemanovci 3 procenta, přestanu to platit

06.04.2010 10:48

Strana práv občanů – Zemanovci nemá na růžích ustláno. Zatímco v některých krajích by ve volbách mohla překonat pětiprocentní hranici pro vstup do sněmovny, v jižních Čechách hodně ztrácí. Podle dosavadních průzkumů by sotva zdolala tříprocentní hranici, což se nelíbí Zdeňku Zbytkovi.

Zbytek: Nepřekročí-li Zemanovci 3 procenta, přestanu to platit

SPO-Z, kterou na jihu Čech financuje podnikatel a někdejší vysoký důstojník československé armády Zdeněk Zbytek, počká na výsledky voleb.

„Pokud nepřekročíme aspoň tříprocentní hranici proto, abychom získali příspěvek od státu za hlasy, dál to platit nebudu," nechal se mezi svými straníky slyšet Zbytek.

Kontroverzní podnikatel je předsedou jihočeské organizace SPO-Z. Ve volbách však nekandiduje. Volebním lídrem strany je bývalý vojenský prokurátor a advokát František Pohanka. Na něm tedy vlastně celé volby stojí. Buď bude jeho osobnost lidi táhnout a budou SPO-Z volit, nebo má tato mladičká strana asi utrum.

Zbytek je prý zklamaný

„Zdeněk Zbytek je z toho mírně řečeno zklamaný. Čekal vyšší preference, větší nárůst zájmu ze strany voličů. Alespoň tak, jako u TOP 09. Jenže Topka táhne na Schwarzenberga, my nemáme lidi na koho táhnout. Většinu našich osobností na kandidátce lidé neznají," míní jedna z členek jihočeské SPO-Z.

Zatím tedy nemají Zemanovci na růžích ustláno a budou se muset hodně snažit, aby alespoň částečně voliče oslovili. Stranu totiž na podzim čekají ještě komunální volby.

Pokud však parlamentky nedopadnou pro SPO-Z dobře, Zbytek se v komunálkách zřejmě neobjeví. Buď si tedy strana v takovém případě najde nového sponzora nebo v kraji svou působnost ukončí.

V OVM speciál Zemanovci nebudou

Ve středu se v Českých Budějovicích konají Otázky Václava Moravce speciál. Česká televize, která si nechává dělat průzkum u voličů, aby věděla, které lídry jakých stran pozvat, zjistila, že SPO-Z zvát nebude. Nepřekročila totiž potřebnou pětiprocentní hranici.

Zemanovci nemusejí až tak zoufat, do výběru se totiž nedostanou ani lidovci.

Večer tak ke stolkům zasedne Jan Bauer za ODS, Vítězslav Jandák za ČSSD, Vlasta Parkanová za TOP 09, Vojtěch Filip za KSČM, Alois Pavličko za SZ a Viktor Paggio za Věci Veřejné.

Související:


Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…