Zeman: Mádl a Issová? Něco tak pitomého jsem dlouho neviděl

04.05.2010 20:21

Miloš Zeman pije prý jako Churchill, antikomunisty považuje za hlupáky a video Mádla s Issovou za pitomost. To všechno řekl v televizním studiu Hyde Parku.

Zeman: Mádl a Issová? Něco tak pitomého jsem dlouho neviděl

Miloš Zeman v České televizi opět nezklamal. Plakáty volebního štábu SPOZ v těchto dnech lákají voliče na příslib, že spolu s jejich předsedou se do politiky vrátí svérázné bonmoty.

A Zeman ani ve druhém letošním vystoupení v pořadu České televize Hyde Park nezůstal své pověsti nic dlužen.

"Já jsem se díval na ten pověstný klip a něco tak pitomého jsem už dlouho neviděl," pustil se Zeman například do agitačního videa mladého hereckého tandemu Jiří Mádl - Martha Issová.

„Tato dvojice se totálně znemožnila," dodal s tím, že generační vzpoura se zde obrátila proti svým autorům. Naštvali podle něho lidi, kteří se nyní cítí dotčeni za urážku politického názoru.

Antikomunisté mají slabší rozum

Vlídný nebyl ani na adresu antikomunistů. Patrně kvůli tomu, že ho tazatel z řad diváků nařkl z toho, že se v SPOZ obklopuje bývalými komunisty a estébáky.

„Antikomunisty považuji za lidi slabšího rozumu. Proti komunismu se mělo bojovat, když byl aktuální," vzkázal přes televizní obrazovku.

Zeman - Takáč, 2:1

Miloš Zeman zůstal věrný i pověsti svérázného kritika novinářů. „Kdybyste sledoval parlamentní dění, tak byste se takto neptal," pustil se do moderátora Daniela Takáče při tématu boje proti korupci.

Ostřílený redaktor České televize se ovšem nedal: „Myslím, že ho sleduji docela dobře."

"No, zatím to není vidět," ušklíbl se Zeman, který se do Takáče trefil ještě jednou při otázce na reformu zdravotnictví. „Já jsem zatím řekl čtyři slova a vy pět," dodal ke své oblíbené větě „necháte mě domluvit?".

Pije jako Churchill

Zeman na dotaz diváka zopakoval, že milovanou becherovku již před pěti lety vyměnil za slivovici. „Já si také rád loknu jako sir Winston Churchill. Ten pil whisky a vyhrál válku, kdežto Adolf Hitler byl abstinent a válku prohrál," poněkolikáté zopakoval svůj oblíbený bonmot s dodatkem, že alkoholem se ovšem „dopovat nemusí".

Diváky také ubezpečil o tom, že jeho strana se do sněmovny dostane, odvolávaje se na nejnovější průzkum Sanepu, který údajně zemanovcům věstí 5,5 procenta hlasů.

„Nevylučuji v takovém případě kandidaturu na prezidenta. Pokud se do sněmovny nedostaneme, odstoupím z křesla předsedy a kandidovat na Hrad nebudu," dodal.

Do politiky se podle svých slov vrací, protože je rozčílen stávající politickou garniturou. "Myslím si, že nadávat doma nebo v hospodě u piva je strašně málo," vysvětlil Miloš Zeman divákům svůj politický comeback.


ČTĚTE TAKÉ:

Zeman řádil v televizi: Éterem létali hlupáci, blbci i idioti

Comeback podle Zemana: Pryč s dinosaury, my máme nové tváře

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…